Slaktiņš Francijas Alpos: ekspertīzes apstiprina izskanējušos pieņēmumus (23)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AP/Scanpix

Francijas Alpos kāda ciema autostāvvietā trešdien nošautie četri cilvēki ‒ trīs irākiešu izcelsmes tūristi, kas bija vienas Lielbritānijā dzīvojošas ģimenes locekļi, un vietējais velosipēdists - katrs nogalināts ar diviem šāvieniem galvā, sestdien pēc autopsijas veikšanas paziņoja amatpersonas.

<strong>Drāma Francijā: meitenīte pavada astoņas stundas zem līķiem</strong>

<em><strong>Zināms, kas varēja izraisīti asiņaino slaktiņu Alpos</strong></em>

«Visus četrus sašāva vairākkārt un visiem četriem divreiz trāpīja galvā,» paziņoja vietējais prokurors Ēriks Maijo.

Lai gan prokurors nesniedza detalizētākus komentārus, viņa teiktais apstiprināja iepriekš izskanējušos pieņēmumus, ka noziegumu pastrādāja profesionāli slepkavas.

Maijo apstiprināja, ka Francijas policija kopā ar Lielbritānijas kolēģiem sestdien pārmeklē nogalināto dzīvesvietu Kleigeitā apmēram 25 kilometrus uz dienvidrietumiem no Londonas.

«Izskatās, ka bija strīds starp diviem brāļiem par naudu. Tā, šķiet, ir ticama Lielbritānijas policijas sniegta informācija,» piektdien paziņoja Maijo, solot, ka tiks nopratināts nogalinātā brālis un izskatīta ikviena versija par notikušo.

Prokurors gan aicināja nesteigties ar pāragriem secinājumiem, tomēr atzina, ka ir grūti iedomāties, kā ģimenes nesaskaņas «no finansiāla strīda pārvērtās par četrkāršu slepkavību».

Avots Francijas policijā atklāja, ka nogalinātā 50 gadu vecā Irākā dzimušā Lielbritānijas pilsoņa Saada al Hilli brālis ceturtdien vērsies Lielbritānijas policijā, lai paziņotu, ka nav vainīgs savu tuvinieku nāvē un vēlas sadarboties ar izmeklētājiem.

Hillli, viņa sieva un sievasmāte tika nogalināti trešdien apšaudē autostāvvietā Augšsavojas departamenta Ševalīnas ciema nomalē. Šo ciemu bieži apmeklē tūristi un citi cilvēki, kas šeit iegādājušies otru mājokli, no visas Eiropas.

Prokurors norādīja, ka visi četri nogalināti ar šāvienu galvā un slepkavībās ir saskatāma profesionāla slepkavas darbības iezīmes.

Uzbrukumā izdzīvoja divas meitenes, kas, domājams, ir upuru meitas. Apmēram astoņas stundas pēc apšaudes žandarmērijas izmeklētāji automašīnā BMW atrada arī dzīvu meiteni četru gadu vecumā, kas bija paslēpusies zem savas mātes līķa. Otra septiņus gadus veca meitene smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Piektdien tiks veikta autopsija bojāgājušo identitātes noteikšanai. Viņu kaimiņi Lielbritānijā stāsta, ka Hilli bija inženieris. Viņa sieva Ikbala bija Irākas pilsone, bet viņas māte ‒ Zviedrijas pilsone.

Francijas amatpersonas ceturto upuri identificē kā vietējo kodolindustrijā strādājošo Silvēnu Moljē, kas bija triju bērnu tēvs. Visticamāk, viņš par upuri kļuva, jo nejauši ar velosipēdu brauca garām slepkavības brīdī.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu