«Veho» apgrozījums Latvijā ar stabilu izaugsmi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Oficiālā «Citroen» importētāja un dīlera Latvijā SIA «Veho» apgrozījums 2012.gada pirmajos astoņos mēnešos ir pieaudzis par 5%, salīdzinot ar uzņēmuma apgrozījuma rādītājiem šajā periodā 2011.gadā. Kopumā š.g. astoņos mēnešos SIA «Veho» sasniedzis 4,65 miljonus EUR lielu apgrozījumu, sasniedzot plānoto 2,9% «Citroen» kombinēto tirgus daļu jaunu pasažieru automobiļu un komerctransporta segmentā Latvijā. Jāatzīmē arī tas, ka uzņēmuma apgrozījuma rādītāji turpina pieaugt 2012. gadā pēc straujā +45% apgrozījuma kāpuma 2011. gadā.

Šī gada astoņos mēnešos, salīdzinot ar pārdošanas apjomiem iepriekšējā gadā, jauno automašīnu pārdošanas apjoms pieaudzis par 16,3%, piegādājot klientiem 196 vieglās automašīnas un 52 komerctransporta vienības, kā arī saglabāja stabilu mazlietotu automobiļu pārdošanas apjomu, pārdodot š.g. astoņos mēnešos 100 vienības.

Vieglo automašīnu segmentā pašlaik populārākie «Citroen» modeļi ir «Berlingo», «C4» un jaunais «DS5», kas attiecīgi ierindojas starp TOP 10 pārdotākajiem kompaktās un vidējās klases vieglajiem automobiļiem Latvijā. Komerctransporta segmentā nemainīgi populārākais ir «Berlingo», kā pārdošana veido 75% no visa uzņēmuma apjoma šajā segmentā.

«Latvijas vieglo automobiļu tirgus nozarē 2012. gadā novērojam salīdzinoši nelielu izaugsmi (+6%) ar paredzamu tendenci šī auto tirgus segmenta apjomiem izlīdzināties vai pat samazināties turpmākajos rudens mēnešos pret 2011.gada apjomiem šajā periodā. Tam par galveno iemeslu minot vispārējās bažas par ekonomisko situāciju Eiropā. Vieglā komerctransporta segments šī gada astoņos mēnešos ir strauji pieaudzis (+64%), kas savukārt skaidrojams ar to, ka jaunu auto pircēji (galvenokārt uzņēmumi) ir novērtējuši vairāku ražotāju piedāvātos komercauto klasē reģistrējamus automobiļu modeļus ar sēdvietām pasažieriem, kas ļauj būtiski ietaupīt uz ekspluatācijas izmaksu rēķina, salīdzinot ar šo pašu modeļu pasažieru klasē reģistrētiem auto. Kopumā vieglo un vieglā komerctransporta jaunu automobiļu tirgus tendences Latvijā tuvākajiem sešiem mēnešiem vērtējam ļoti piesardzīgi - bez izaugsmes prognozēm,» komentē SIA «Veho» valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu