Anmary un vīru kopa «Vilki» sajūsmina klausītājus Azerbaidžānā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Azerbaidžānas pilsētā Masali tika atklāts starptautiskais folkloras festivāls. Latviju šajā festivālā pārstāv dziedātāja Anmary un vīru kopa «Vilki». Festivāls tika atklāts ar ziedu nolikšanu pie Azerbaidžānas līdera Heidara Alijeva pieminekļa un festivāla dalībnieku gājienu pa Masali ielām. 

Svētku gājiena laikā dziedātāju Anmary un vīru kopu «Vilki» skatītāji sveica ar skaļiem aplausiem un izsaucieniem – «Latvija! Sari Gelin!» Vīru kopa «Vilki» ar savām skanīgajām balsīm pieskandināja Masali izrotātās ielas un demonstrēja apaļdanci. Gājiena dalībnieki un tā vērotāji arī piebiedrojās un izdejoja latvju dejas soļus.

Folkloras festivāla atklāšanas koncertā Anmary izpildīja latgaliešu tautasdziesmu «Rūžeņa» un azerbaidžāņu tautas dziesmu «Sari Gelin». Skatītāji ar ovācijām sagaidīja dziedātāju, un dziesmu laikā cēlās kājās, tādējādi izrādot savu cieņu un pateicību. Aplausi nerimās vēl ilgi pēc Anmary priekšnesuma.

Vīru kopa «Vilki» sajūsmināja folkloras festivāla skatītājus ar daudzbalsīgo skanējumu un seno latviešu mūzikas instrumentu spēli, tostarp ģīgu, kas azerbaidžāņiem atgādināja viņu nacionālā mūzikas instrumenta saza skanējumu.

Pēc koncerta dziedātāja Anmary un «Vilki» sniedza interviju Azerbaidžānas valsts televīzijai AZTV.

Īpašo viesu vidū bija visu folkloras festivāla dalībvalstu vēstnieki. Pēc koncerta Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Hardijs Baumanis atzinīgi novērtēja Anmary un vīru kopas sniegumu. Vēstnieks izteica Anmary savu vēlējumu: «Tavs ceļš ir dziesma, Tev labi skan!»

Folkloras festivāls ilgst trīs dienas ar vairākiem koncertiem dažādās Masali rajona pilsētās.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu