Alpu traģēdijas liecinieks publiski pastāsta par redzēto (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vīrietis, kurš izsauca glābšanas dienestus, atklājot, ka Alpos Francijā noticis[s:42435], to dienu raksturojis vārdiem: «Tā bija kā filma bez iespējas pārslēgt kanālu.»

41 gadu vecais Francijas apceļotājs Filips D. ir pirmais liecinieks, kurš par notikušo runājis publiski, ziņo britu mediji.

Filips D. un divas viņa draudzenes brauca garām notikuma vietai un sastapa ļoti pārbiedētu vīrieti. «Vīrietis bija panikā, viņš nāca pa ceļu,» teica Filips D. «Viņš man paskaidroja, ka mazliet tālāk uz priekšu notikusi traģēdija,» viņš pastāstīja.

«Viņš mēģināja zvanīt mediķiem. Es nezinu, varbūt viņam nebija mobilā tālruņa vai arī nebija tīkla pārklājuma,» pastāstīja Filips D.

Viņš devās uz norādīto vietu, kur atradās BMW automašīna. «Es sapratu, kas tur tālāk noticis. Es pietuvojos automašīnai, bet neko neaiztiku. Es neredzēju, kā varētu palīdzēt. Tur nebija dzīvības pazīmju,» viņš pastāstīja.

Viņš ieraudzīja arī septiņus gadus veco Zainabu, kura atrasta netālu no automašīnas, taču viņa nereaģēja uz saucieniem, tāpēc Filips nodomāja, ka viņa ir mirusi. Jāatgādina, ka meitene nesen atmodās no komas.

Pēc kāda laika Filips devās atpakaļ, lai sazinātos ar glābšanas dienestiem. Viņa zvans bija pirmais, kuru reģistrēja saistībā ar šo traģēdiju.

«Ja mēs būtu tur mazliet ātrāk, tie varējām būt arī mēs, līdzīgi kā vietējais velosipēdists. Mēs joprojām prātojam - kāpēc viņš bija tajā vietā un laikā,» viņš sacīja.

«Tur [notikuma vietā] nebija skaņās - kā filmās, kuras rāda televīzijā, kur viss sākas ar slepkavību. Šoreiz aktieri bijām mēs un mums nebija pults, ar ko pārslēgt TV kanālu,» izteicies Filips.

Šobrīd izmeklētāji cer uz septiņus gadus vecās Zainabas liecībām. Viņa pagaidām ir sazāļota, jo nesen atmodās no komas. Tikmēr četrus gadus vecā Zena, kura izdzīvoja, slēpjoties zem mātes līķa, neko neredzēja un izmeklētājiem neko nevarēs pastāstīt.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu