Islāmu aizskarošās filmas producents neko nenožēlo (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV dzīvojošais ēģiptiešu kopts Nakula Basilijs Nakula, kurš uzdevies par islāmu aizskarošās filmas producentu, paziņojis, ka šīs kinolentes uzņemšanu nenožēlo.

Jau vēstīts, ka mazbudžeta filma, kurā musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis, šonedēļ izraisījusi nekārtības līdzās Savienoto Valstu diplomātiskajām misijām Jemenā un Lībijā, kur Bengāzī pilsētā tika nogalināti četri ASV diplomāti, tostarp arī Savienoto Valstu vēstnieks Lībijā Kriss Stīvenss.

Protesti notikuši arī citās islāmticīgo valstīs - Ēģiptē, Irānā, Irākā, Izraēlā, Kuveitā, Sudānā, Tunisijā un citviet.

«Nē, es to nenožēloju. Mani apbēdinājusi vēstnieka noslepkavošana, bet nenožēloju tās uzņemšanu,» intervijā ASV arābu valodā raidošajai radiostacijai «Radio Sawa» paziņoja 55 gadus vecais vīrietis.

«Es esmu tas, kurš nopludināja 14 minūtes un ievietoja tās internetā, un es domāju par pilnas filmas izlaišanu. Neviens ar manu filmu nemanipulēja,» viņš piebilda.

Jautāts, vai viņš nejūtas vainīgs par vardarbību, kas filmas dēļ vērsta pret ASV pilsoņiem, Nakula atbildēja apstiprinoši.

«Jā, es jūtos vainīgs. Amerikāņiem nav nekāda sakara ar šo jautājumu, un viņi cieš no sekām», ko radījusi filma, kura ar viņiem nav nekādi saistīta, paziņoja Nakula.

«1994.gadā es publicēju grāmatu [par islāmu], un tā atstāja iespaidu uz zināmām grupām, kas jautāja man, vai nevaru pārvērst šo grāmatu filmā, un to es arī izdarīju,» atklāja Nakula.

«Man ir vēstījums visai pasaulei un ne tikai musulmaņiem. Es ceru, ka noskatīsieties visu filmu, pirms to tiesāsiet,» viņš piebilda.

Nakula sevi raksturoja kā «islāma lietās ieinteresētu arābu domātāju».

Mazbudžeta filmā, kura izraisījusi plašos protestus, izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par «musulmaņu pirmo dzīvnieku».

Sākotnēji tika ziņots, ka filmas režisors ir kāds Sems Basils - Amerikas ebrejs, kurš saņēmis finansiālu atbalstu no ebrejiem. Tomēr pastāv šaubas par viņa identitāti, kas strauji pieņemas spēkā, ASV medijiem ziņojot, ka patiesībā aiz Sema Basila vārda slēpjas Nakula.

Tomēr jautājums par to, kādi spēki atbildīgi par filmas tapšanu, joprojām paliek neskaidrs. Mazbudžeta filma tikusi saistīta gan ar ebrejiem, gan koptu kristiešiem.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu