Arī Sidnejā notikuši protesti pret islāmu aizskarošo filmu (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vairāki simti protestētāju sestdien iesaistījušies sadursmēs ar policiju Sidnejā, kā arī ar pudelēm un akmeņiem apmētājuši ASV konsulātu, pasaulē turpinot izplesties vardarbīgiem protestiem pret ASV tapušo filmu, kurā aizskarts pravietis Muhameds.

Cilvēki, kas devušies sestdienas iepirkumos, ar pārsteigumu noraudzījās uz protestētājiem, starp kuriem bija arī bērni, kas skandēja «Nost, nost ar ASV» un vicināja plakātus ar tādiem uzrakstiem kā «Nocirst galvas tiem, kuri apvaino pravieti».

«Mums ir apriebušies visi tie, kas izsmej mūsu pravieti. Mēs neizsmejam citu reliģiju,» sacīja protestētājs Huda Dibs.

«Viņi mūs dēvē par teroristiem,» norādīja protestētāja Sāra Džeikoba. «Taču visi terorizē mūsu cilvēkus.»

Policija atstūma demonstrantus no konsulāta kāpnēm, sadusmojot vairākus cilvēkus pūlī, kur daudziem bija līdzi bērni.

«Viņi situāciju saasina, stumdot mūsu brāļus,» sacīja Dibs. «Šim ir jābūt miermīlīgam protestam.»

LETA jau ziņoja, ka nemieros, ko Lībijā izraisīja ASV tapusī mazbudžeta filma, naktī uz trešdienu tika nogalināts ASV vēstnieks un vēl trīs Savieno Valstu amatpersonas.

Filmā musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis, izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par «musulmaņu pirmo dzīvnieku».

Protesti pret šo filmu un uzbrukumi Savienoto Valstu diplomātiskajām misijām notikuši arī vairākās citās islāmticīgo valstīs.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu