Reaģējot uz vardarbīgajiem protestiem, ASV izvieto spēkus islāmticīgo valstīs (45)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Reaģējot uz vardarbīgajiem protestiem pret ASV tapušo filmu, kurā aizskarts pravietis Muhameds, Vašingtona izvieto savus spēkus 17 vai 18 vietās islāma pasaulē, piektdienas vakarā paziņoja ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta.

«Mēs esam sagatavojušies gadījumam, ja šīs demonstrācijas iziet ārpus kontroles,» žurnālam «Foreign Policy» pastāstīja Paneta.

Viņš sīkākas detaļas nesniedz, taču žurnāls raksta, ka Pentagons diskutē par trešā īpaši apmācītu jūras kājnieku vada 50 cilvēku sastāvā nosūtīšanu uz Sudānu, kur piektdien tika uzbrukts ASV vēstniecībai.

Aptuveni 100 jūras kājnieki jau izvietoti Lībijā un Jemenā.

Musulmaņu pasaulē notiek vardarbīgi protesti pret islāmu aizskarošo filmu un tiek uzbrukts ASV objektiem - vēstniecībām, konsulātiem, skolām un restorāniem.

Piektdien dzīvības zaudēja vismaz seši protestētāji Ēģiptē, Tunisijā, Libānā un Sudānā, vietējai policijai aizsargājot ASV diplomātiskās misijas no satracinātiem pūļiem.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu