Lībijas nacionālā kongresa prezidents: Uzbrukums ASV konsulātam bija izplānots (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Uzbrukums ASV konsulātam Bengāzī, kurā tika nogalināts vēstnieks Lībijā un vēl trīs Savieno Valstu amatpersonas, bija izplānots un «rūpīgi izpildīts», sestdien pavēstīja Lībijas Vispārējā nacionālā kongresa (VNK) prezidents Mohameds Megarjefs.

«Es nevēlos runāt par citās valstīs notikušo, bet attiecībā uz Lībiju operācija tika rūpīgi izpildīta,» sacīja Megarjefs. «Bija plānošana. Tas nebija mierīgs protests, kas pārauga bruņotā uzbrukumā vai agresijā. Tā tas bija izplānots.»

Vēstnieks Kriss Stīvenss un vēl trīs amerikāņi gāja bojā otrdien, kad kaujinieki konsulātu apšaudīja no granātmetējiem un to aizdedzināja.

«Pats uzbrukums un veids, kā uzbrukums notika, apstiprina, kas tas bija plānots un programmēts mērķa sasniegšanai,» norādīja Megarjefs. «Tas bija sagatavots, it īpaši tāpēc, ka tas sakrita ar 11.septembri. Es neizslēdzu, ka tiks atklātas lietas, kas saista «Al Qaeda» ar uzbrukumu ASV konsulātam».

ASV armija un izlūkdienesti sākuši Lībijā meklēt kaujiniekus, kas tiek turēti aizdomās par uzbrukumu ASV diplomātiskajai misijai.

Uzbrukums konsulātam tika paveikts laikā, kad pie tā notika protests pret ASV uzņemtu mazbudžeta filmu, kurā apvainots pravietis Muhameds.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu