H&M ienākšana: Ko tas var mainīt Latvijā (217)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Lai arī labklājības līmeņa ziņā Latvija ir Eiropas valstu saraksta apakšgalā, drēbes pie mums maksā tikpat, cik vidēji Eiropā. Tas nav samērīgi, turklāt nereti par to pašu cenu tiekam pie sliktākas kvalitātes apģērba, novērojuši eksperti.

Fotogalerijā: Milzu pūlis pie jaunatklātā H&M

Kā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma», Konkurences padomē (KP) uzskata, ka apģērbu tirgus Latvijā arī vidējā cenu grupā ir sadrumstalots un tas pircējiem nāk par labu.

«Ir dažādi cenu līmeņi, dažādi segmenti Latvijā piedāvāti, bet neapšaubāmi, ja Latvijā šobrīd ienāk pasaulē pazīstams zīmols ar savu tirdzniecības tīklu, tas ir apsveicami. Kā mēs zinām - jo vairāk konkurences, jo vairāk izvēles iespējas pircējiem, tas attiecas gan uz preču daudzveidību, kvalitāti, cenu,» saka KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas prezidents Guntis Strazds raidījumam sacīja, ka apģērbu sena Latvijā neatbilst kvalitātei, jo daudzas preces tiek pārdotas par ievērojami dārgāku cenu nekā tas ir Eiropas lielākajos veikalos.

«Tas, kas Eiropā maksā eiro, tas šeit - latos,» sacīja Strazds, kurš norādīja arī uz pamatīgu uzcenojumu Latvijas veikalos.

H&M Somijas un Latvijas veikalu vadītāja Marika Pīko atkārtoti apliecināja, ka cenas Rīgas veikalos neatšķirsies no H&M veikaliem citās Eiropas valstīs un pilsētās, nelielas atšķirības var būt saistītas ar nodokļiem, transporta izmaksām un valūtas kursiem.

Kā H&M var mainīt Latvijas apģērbu tirgu, skaties «Panorāmas» sižetā.

Komentāri (217)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu