Saistībā ar uzbrukumu ASV konsulātam Lībijā aizturēti 50 cilvēki (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar vardarbīgo uzbrukumu ASV konsulātam Bengāzī, kur šonedēļ dzīvību zaudēja ASV vēstnieks Kriss Stīvenss un vēl trīs Savienoto Valstu diplomāti, līdz šim Lībijā aizturēti jau vismaz piecdesmit cilvēki, svētdien pavēstīja Lībijas Vispārējā nacionālā kongresa (VNK) prezidents Mohameds Megarjefs.

Pēc Megarjefa stāstītā, starp uzbrucējiem bija arī ārzemnieki, kuri Lībijā iebraukuši «no dažādām pusēm, daļa no viņiem noteikti ieradušies no Mali un Alžīrijas».

LETA jau ziņoja, ka vardarbīgos protestus, kuros otrdien dzīvību Lībijas otrajā lielākajā pilsētā Bengāzī zaudēja ASV vēstnieks un vēl trīs Savienoto Valstu diplomāti, izraisīja ASV tapusī filma «Innocence of Muslims» («Musulmaņu nevainība»), kurā aizskarts pravietis Muhameds.

Plašas demonstrācijas, kurās dzīvību zaudēja vēl vairāki cilvēki, pret šo filmu aizvadītas arī virknē citu islāmticīgo valstu Ziemeļāfrikā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Āzijā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu