Vilemsens pārī ar Lauri Daideru kļūst par desmitkārtēju pasaules čempionu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nīderlandes motobraucējs Daniels Vilemsens svētdien kļuva par desmitkārtēju pasaules čempionu motokrosā blakusvāģu klasē.

Sezonas noslēgumā Vilemsens startēja pārī ar Lauri Daideru, bet pirms tam viņš šosezon paspēja braukt arī ar vēl vienu latvieti Haraldu Kurpnieku un savu tautieti Keniju van Gālenu, kuri abi sezonas laikā guva smagas traumas.

Pirms pēdējā posma Vilemsenam/L.Daideram bija 24 punktu pārsvars pār Nīderlandes sportistu Etjēnu Baksu ar latvieti Kasparu Stupeli. Šajā posmā Bakss/Stupelis uzvarēja abos braucienos, bet Vilemsens/L.Daiders ieņēma vien ceturto un astoto vietu, kas summā deva ceturto vietu. Tomēr ar to bija pietiekoši, lai triumfētu kopvērtējumā.

Pasaules čempionāta noslēguma kopvērtējumā Vilemsena ekipāža tika pie 452 punktiem un vien par pieciem punktiem apsteidza Baksu/Stupeli. Savukārt trešo vietu ar 385 punktiem ieņēma beļģu pilots Bens Andriasens.

No pārējām Latvijas kantētāju pārstāvētajām ekipāžām pēdējā posmā septīto vietu summā ieņēma beļģis Jans Hendrikss, kurš arī šajā posmā startēja kopā ar līdzšinējo Māra Rupeika kantētāju Elviju Mucenieku (devītā un piektā vieta braucienos), bet cits beļģis Joriss Hendrikss ar latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu ieņēma 11.vietu - viņi pirmajā braucienā izstājās pēc avārijas startā, bet otrajā finišēja trešie.

Savukārt Rupeiks pārī ar šveicieti Mariusu Štrausu ieņēma 14. vietu summā - 13. un 15. vieta braucienos.

Tāpat šajā posmā startēja lietuvietis Litaurs Varjokojs ar latviešu kantētāju Ilvaru Skūltānu, kuri nespēja kvalificēties pamatsacensībām.

Joriss Hendrikss/Liepiņš tika pie 369 punktiem, kas ļāva ieņemt ceturto pozīciju, Rupeiks ar 194 punktiem ieņēma devīto vietu, bet Jāņa Daidera ekipāža, kurš sezonas pirmajā pusē brauca ar savu brāļi Lauri, ar 170 punktiem ieņēma 11. pozīciju.

Pēc nedēļas notiks Nāciju kausa sacensības, kurās atkal apvienosies brāļu Daideru ekipāža, tāpat Rupeika un Mucenieks, kā arī startēs Arnolds Sīlis pārī ar šveiciešu kantētāju Bruno Kelinu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu