Kanāda svētdien slēgusi vēstniecības Kairā, Tripolē un Hartūmā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc vardarbīgajām demonstrācijām, ko virknē valstu izraisījusi islāmu aizskarošā filma, Kanāda svētdien uz vienu dienu drošības apsvērumu dēļ slēgusi savas vēstniecības Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, Lībijas galvaspilsētā Tripolē un Sudānas galvaspilsētā Hartūmā.

«Mūsu personāla un mūsu misiju drošību ārvalstīs mēs uztveram ļoti nopietni,» aģentūrai AFP norādīja Kanādas Ārlietu ministrijas pārstāvis Riks Rots.

Viņš atzīmēja, ka Kanādas varasiestādes cieši seko līdzi situācijas attīstībai un pieņem attiecīgus drošības mērus, bet sīkāku informāciju atklāt atteicās.

Jau vēstīts, ka arī ASV varasiestādes ir evakuējušas Savienoto Valstu vēstniecību darbiniekus no Tunisijas un Sudānas, kur protestos pret islāmu aizskarošo filmu demonstranti uzbrukuši Savienoto Valstu diplomātiskajām pārstāvniecībām.

Protesti pret ASV tapušo filmu «Innocence of Muslims» («Musulmaņu nevainība») sākās pagājušajā otrdienā Ēģiptē un Lībijā, kur bruņotu demonstrantu pūlis iebruka ASV konsulātā Bengāzī, nogalinot Savienoto Valstu vēstnieku un vēl trīs ASV diplomātus.

Plašas demonstrācijas kopš tā laikā notikušas arī virknē citu islāmticīgo valstu Ziemeļāfrikā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Āzijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu