Rīgā tiek atzīmēta Eiropas Mobilitātes nedēļa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments jau vienpadsmito gadu no 16.-22.septembrim rīko Eiropas mobilitātes nedēļu Rīgā. Mobilitātes nedēļas ietvaros pilsētā tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai uzrunātu sabiedrību un pievērstu tās uzmanību gaisa piesārņojumam pilsētā, aicinātu pievērsties aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, kā arī izmantot alternatīvos pārvietošanās līdzekļus.

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros, kuras tēma ir «Kustība pareizajā virzienā» Rīgā tiek organizētas drošas velobraukšanas nodarbības Rīgas Motormuzejā ar iespēju nokārtot velosipēda vadītāja apliecību, bērni aicināti piedalīties velosacenībās un skrituļošanā.

Jaunieši no Rīgas Tehnikās universitātes kopā ar Eiropas valstu studentiem analizēs velosatiksmes drošību Rīgā un citās Eiropas valstu ielās, kā arī rēķinās, spriedīs un prezentēts kā padarīt pārvietošanos pilsētā ergonomiskāku. Savukārt Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība atklās «Bezizmešu mobilitātes centru» un jaunu uzlādes punktu. Tāpat pilsētniekiem būs iespēja doties bezmaksas ekskursijās ar elektromotorlaivu un lēngaitas pasažieru elektromobili.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu