Aicina nogalināt ASV tapušās skandalozās filmas komandu (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

 Ēģiptes salafistu garīdznieks Ahmads Fuads Ašušs izdevis fatvu, aicinot nogalināt visus filmas «Innocence of Muslims» («Musulmaņu nevainība») tapšanā iesaistītos, pirmdien ziņoja ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu uzraudzības dienests SITE.

Nedēļas nogalē džihādistu interneta forumos Ašušs aicinājis nogalināt visus filmas aktierus un uzņemšanas komandas locekļus.

«Tie bastardi, kas uztaisīja šo filmu, ir kareivīgi neticīgie. (..) Es izdevu fatvu un aicinu musulmaņu jaunatni Amerikā un Eiropā izpildīt šo pienākumu, kas ir nogalināt režisoru, producentu un aktierus un visus, kas palīdzēja un reklamēja šo filmu,» paziņojis garīdznieks.

«Tāpēc pasteidzieties (..), musulmaņu jaunatne Amerikā un Eiropā, un iemāciet tiem (..) necilajiem mācību, ko sapratīs visi pērtiķi un cūkas Amerikā un Eiropā. Lai Allāhs vada jūs un dod panākumus,» paziņoja Ašušs.

Salafistu garīdznieks arī nosodīja «liekulīgās grupas (..), kas aizņemtas ar demonstrāciju izjaukšanu» un atvainošanos Vašingtonai par nemieriem.

Mazbudžeta filmā «Musulmaņu nevainība», kuras producenti esot neliela ekstrēmu kristiešu grupa, musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis.

Tajā izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par «musulmaņu pirmo dzīvnieku».

Kopš 11.septembra protesti pret filmu notikuši vismaz 20 valstīs, un tajos dzīvību zaudējuši vismaz 17 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti ievainoti.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu