Latvijas drifta dalībnieku automobiļu ekspozīcija «WESS Select» autosalonā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.prodrift.lv

No 18. līdz 26.septembrim Ulmaņa gatvē 123, interesentiem būs iespēja aplūkot divus Latvijas spēcīgākās drifta komandas automobiļus, kas ir autosporta vajadzībām pārveidoti BMW E30. Ar tiem šajā sezonā startējuši un labus rezultātus guvuši sportisti Gatis Lapāns un Jurijs Krūze. Izmantojiet izdevību un skatiet drifta automobiļus tuvplānā!

Neapšaubāmi viens no labākajiem Baltijas un Austrumeiropas sportistiem Gatis Lapāns, kurš ir favorīts uz uzvaru katrās sacensībās. Pateicoties ātrajai un agresīvajai braukšanas tehnikai ieguvis lielu sacensību skatītāju atbalstu. 2010.gada sezonā izcīnījis uzvaru Igaunijas čempionāta kopvērtējumā un trešo vietu Baltijas čempionātā.

Viņa izvēlētais sacīkšu auto «BMW E30» ar «BMW M5» dzinēju. Pilnībā pārbūvēts Pro drifta sacensību auto ar svaru zem 1000 kg attīsta 430 Z/S jaudu. Stūres un balstiekārta pielāgota driftam ar īpašiem riteņu savērsuma un sagāzuma regulējumiem, kādi standarta ielas automobiļos pat nav iespējami. Auto, kurš sevi apliecinājis kā konkurētspējīgu ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.

Gata Lapāna sasniegumi 2012.gada sezonā:

• 1. Pro posms Biķerniekos, 1.vieta

• 2. Pro posms Daugavpils, 1.vieta

• 3. Pro posms Igaunija, 3.vieta

• 4. Pro posms Biķernieki, 3.vieta

Jurijs Krūze Latvijas driftā ir pirmo gadu un rāda ļoti atzīstamu sniegumu. Viņš ir viens no Lapāna labākajiem skolniekiem, jau pirmajā gadā startējot, ir ieņēmis labas vietas (Daugavpilī 4.vieta ProAm posmā). Jurija potenciāls ir acīmredzams, komanda ir pārliecināta, ka piešķirot Jurijam konkurētspējīgāku auto, viņš noteikti būs viens no turpmākajiem Latvijas drifta spīdekļiem. Šobrīd Jurijs startē ar treniņiem un apmācībām paredzētu auto, kas ir ideāls pirmajam gadam, taču šobrīd jau ir no tā «izaudzis» savā meistarībā.

Krūzes sacīkšu auto uz doto brīdi arī ir «BMW E30», taču ar pieticīgāku «BMW E46» 3.0i motoru. Jauda ap 230 Z/S. Atvieglināts, ProAm drifta sacensībām sagatavots, ar hidraulisko rokas bremzi, bloķējošu reduktoru, speciāli sagatavotu auto balstiekārtu.

Jurija Krūzes Sasniegumi 2012.gada sezonā:

• 1.posms 7.vieta kvalifikācijā

• 2.posms 8.vieta kvalifikācijā

• 3.posms 4.vieta kvalifikācijā, 4.vieta sacensībās

• 4.posms 5.vieta kvalifikācijā

Drifts ir autošosejas paveids, kurā rezultāts netiek noteikts pēc sekundēm un to simtdaļām, bet gan vērtēts pēc tādiem kritērijiem kā leņķis, ātrums, josla, prezentācija. Būtībā drifts ir automobiļa kontrole vadāmā sānslīdē. Tā ir braukšanas tehnika, kad braucējs trasē cenšas ieņemt joslu (ieteicamo joslu parasti nosaka tiesneši dalībnieku sapulces laikā), no kuras automobili varētu pakļaut vadāmai sānslīdei pie pēc iespējas lielāka ātruma.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu