Antiislāmiskās filmas aktrise iesūdz tiesā producentu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV tapušās antiislāmiskās filmas «Innocence of Muslims» («Musulmaņu nevainība») aktrise Sindija Lī Garsija iesūdzējusi tiesā filmas producentu, jo neesot zinājusi, ka filma ir par pravieti Muhamedu.

Līdzīgas sūdzības pret filmu izvirzījušas vēl divas aktrises, kuras tajā piedalījušās.

Garsija esot domājusi, ka filma ir piedzīvojumu stāsts par senajiem ēģiptiešiem.

Pieņemoties spēkā protestiem pret šo filmu, Garsija vērsusies Losandželosas tiesā, iesūdzot filmas producentu par privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanu, krāpšanu, neslavas celšanu un emocionālo kaitējumu.

Prasība vērsta pret Losandželosā dzīvojošo 55 gadus veco ēģiptiešu koptu Nakulu Basiliju Nakulu, kurš uzdevies par šīs filmas producentu.

ASV mediji ziņo, ka Nakula uzrakstījis filmas scenāriju un to uzņēmis, izmantojot Sema Basila pseidonīmu.

Nakulu ir nopratinājusi Losandželosas policija, un tagad viņš kopā ar savu ģimeni ir noslēpies no sabiedrības acīm.

Garsija iesūdzējusi tiesā arī tīmekļa videotēku «YouTube» un tās īpašnieku - informācijas tehnoloģiju koncernu «Google», kas publiskojuši fragmentus no šīs filmas.

Arī nelielā kristiešu grupa «Media for Christ», kas identificēta kā filmas producentu kompānija, otrdien paziņoja, ka Nakula esot viņus apmuļķojis.

Grupas vadītājs esot domājis, ka filma būšot par kristiešu vajāšanu.

Garsija vēlas panākt, lai filma tiktu izņemta no «YouTube», un apgalvo, ka tā esot sagrāvusi viņas karjeru un dzīvi.

Kāda cita filmas aktrise Lilija Dionna pirmdien intervijā telekanālam CCN atklāja, ka, uzsākot darbu pie filmas, tai bijis dots nosaukums «Desert Warrior» («Tuksneša karotājs») un galvenā filmas varoņa vārds bijis Džordžs.

Jaunā aktrise, kas tikko ieradusies Holivudā, norādīja, ka Nakula stingri kontrolējis filmas uzņemšanas procesu un viņam, acīmredzot, bijusi sava vīzija par to, kā visam jānotiek.

«Mēs brīnījāmies, par ko tā ir. Viņi turpināja teikt «Džordžs». It kā tie būtu Tuvie Austrumi pirms 2000 gadiem. Kas ir Džordžs?» atzīmēja aktrise.

Vēlāk, kad darbs pie filmas jau tuvojies beigām, aktieri paaicināti atsevišķi ārpus konteksta ierakstīt vairākus specifiskus vārdus, piemēram, Muhameds.

Cita aktrise Anna Gurdži atklāja, ka pagājušā gadā piedalījusies provēs mazbudžeta filmai par komētu, kas nokrīt tuksnesī, izraisot seno cilšu cīņu par to.

Gadu vēlāk filma dublēta bez aktrises atļaujas, ierunātais teksts radikāli mainīts un tā kļuvusi pat antiislāmisku filmu, norādīja aktrise.

«Mainīti tika pat varoņu vārdi. Un tēls, ar kuru man bija kopīgas ainas, Džordžs, kļuva par Muhamedu,» atzīmēja Gurdži.

Kā jau ziņots, kopš 11.septembra protesti pret ASV tapušo filmu «Musulmaņu nevainība» notikuši vismaz 20 valstīs. Tie sākās Ēģiptē un Lībijā, kur bruņotu demonstrantu pūlis iebruka ASV konsulātā Bengāzī, nogalinot Savienoto Valstu vēstnieku un vēl trīs ASV diplomātus.

Filmā izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par «musulmaņu pirmo dzīvnieku».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu