Uzbrukumu ASV konsulātam Bengāzī atzīst par teroristu uzbrukumu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Baltais nams ceturtdien pirmo reizi pagājušajā nedēļā notikušo uzbrukumu ASV konsulātam Bengāzī, kurā tika nogalināts ASV vēstnieks un vēl trīs amerikāņu amatpersonas, raksturojis kā teroristu uzbrukumu, kas varētu būt saistīts ar «Al Qaeda».

Kā pavēstīja Baltā nama preses pārstāvis Džejs Kārnijs, «ir acīmredzams, ka Bengāzī notikušais bija teroristu uzbrukums».

Viņš atsaucās uz ASV Nacionālā pretterorisma centra vadītāja Metjū Olsena trešdien Kongresā sniegto liecību, kurā pirmo reizi ASV amatpersona atzina, ka Bengāzī notikušais bija terorakts.

«Viņš arī skaidri izteicās, ka tas bija oportūnistisks uzbrukums, nevis sīki iepriekš izplānots uzbrukums,» norādīja Kārnijs.

Kā ziņots, uzbrukums konsulātam tika paveikts laikā, kad pie tā notika protests pret ASV uzņemtu mazbudžeta filmu, kurā apvainots pravietis Muhameds. ASV vēstnieks Kriss Stīvenss un vēl trīs amerikāņi gāja bojā, kad kaujinieki konsulātu apšaudīja no granātmetējiem un to aizdedzināja.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu