Dūli iebiedē, dodot mājienus neiesaistīties politikā (193)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETa

Topošās partijas «Skaistā nākotne» līderis un bijušais TV šova vadītājs Viesturs Dūle apgalvo, ka viņu līdz ar domubiedriem ir sākuši iebiedēt, dodot mājienus neturpināt iesākto virzību uz iesaistīšanos politikā.

«Mūs jau ir sākuši iebiedēt, dodot mājienus gan telefoniski, gan izmantojot interneta komunikāciju, lai mēs neturpinātu iesākto. Savā ziņā tā ir laba zīme un arī rādītājs - kāds ir sarosījies un korupcijas sistēmas uzturētāji ir sākuši no mums uzmanīties, un «drošs paliek nedrošs» cenšas un centīsies ar algotņu vai polittehnologu palīdzību izgudrot dažādas spokainas pasakas un sagrozīt informāciju, kas saistīta ar mums vai mūsu dzīvi,» aktīvistu mājaslapā klāsta Dūle.

Lai gan Dūle sniedz sīkāku ieskatu par to, ko nozīmē «intelektuālais altruisms», tomēr vairāku lappušu garajā intervijā viņš nedod konkrētāku ieskatu par topošās partijas darbības plāniem. Potenciālā politiskā spēka darbības mērķis ir «kalpot cilvēkiem un būt absolūti pārliecinātiem, ka korupcija, krāpniecība un narkobizness Latvijā ir jāizskauž, kā arī jāpalīdz valstij tikt galā ar lielas iedzīvotāju daļas traģisko slimību - alkoholismu».

Sev tuvās isidioloģijas dēvēšanu par reliģiju vai sektu viņš noraksta uz «žurnālistu neiedziļināšanos vai neinformētību», bet piebilst, «ka tie, kuriem šobrīd joprojām pieder finansu vara, darīs visus iespējamos trikus, (..) lai mums neticētu un attiecīgi šo korupcijas sistēmu nevarētu (..) likvidēt no valsts struktūrām.»

Dūle skaidro, ka isidioloģija ir «antireliģiozākā no visām man zināmajām koncepcijām un teorijām». Tā «aicina atbrīvoties no izdomātiem, uzkonstruētiem aizliegumiem, nāves bailēm, jebkādām kulta darbībām, no aizspriedumiem un aklas ticības pārdabiskajam.» Viņš noraida pieņēmumu, ka isidioloģijas kustības radītājs būtu aicinājis Dūli iesaistīties politikā.

Topošās partijas līderis vērš uzmanību, ka saskaņā ar «intelektuālā altruisma» principu, ir «jācenšas izvairīties no jebkādām negatīvisma pazīmēm, pastāvīgi jāvirza sava intelektuālā darbība uz beznosacījuma palīdzēšanu citiem neatkarīgi no tā, kā viņi reaģē uz tavu patieso vēlēšanos palīdzēt - vai viņi tevi saprot, ciena vai vispār uztver nopietni.»

Dūle jeb topošais Zuarguss Latvijā ir sastapis intelektuāli altruistiskus cilvēkus, kuri daudz un nesavtīgi dara un ir pozitīvu pārmaiņu nesēji gan valsts, gan citos līmeņos.

Pretreakciju viņa un pārējo aktīvistu izteikumiem viņš skaidro kā loģisku Latvijas stāvoklim un viņu izvirzītajam mērķim. «Esam izgājuši pretī virs-valstiskas korupcijas sistēmas milzīgajam spēkam, kas ievilcis, iepinis sevī visu sabiedrību,» norāda iespējamā politiskā spēja līderis.

Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» iepriekš ziņoja, ka Dūle ar kolēģiem izmanto reliģisku organizāciju un sektu izmantoto retoriku. Raidījums norādīja, ka vairākām jaunajām reliģiskām organizācijām ir arī «slepenās doktrīnas», kuras publiski netiek atklātas.

Kā ziņots, Dūle ar abiem pārējiem topošās partijas «Skaistā nākotne» dibināšanas iniciatoriem pieņems jaunus vārdus, tāpēc viņiem būs jāmaina pase. Partijas atbalstītājiem un biedriem viņu piemēram nebūšot jāseko, aģentūrai LETA apgalvoja Dūle.

Dūle turpmāk būšot Zuarguss, mūziķis Gustavs Butelis jeb Gustavo - Arstarulsmirus un režisors Aivars Čivželis - Jurgstulajstus.

Augusta beigās notikušajā preses konferencē Dūle pauda, ka «Skaistās nākotnes» dibināšanas ideja ir nopietna, tomēr pie tās platformas izveidošanas notiks darbs kopā ar ekspertiem un nav vēl zināms, vai partija oficiāli tiks dibināta šogad.

Komentāri (193)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu