Ņujorkas metro tiks izvietoti antiislāmiski plakāti (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pateicoties kādai ASV antisislāmistu organizācijai, Ņujorkas metro stacijās no pirmdienas parādīsies reklāmas plakāti, kuros islāmistu kaujinieki tiks dēvēti par «mežoņiem».

«Jebkurā karā starp civilizēto cilvēku un mežoni, atbalsti civilizēto cilvēku. Atbalsti Izraēlu, Cīnies pret džihādu,» aicina plakāti, kuru izvietošanu metro stacijās apmaksājusi organizācija «Amerikas Brīvības aizstāvības iniciatīva» (AFDI).

AFDI līdere Pamela Gellere sarunā ar televīzijas kanālu CNN paskaidroja, ka to darot, jo viņa to varot.

Gellere, kas uztur blogu «Atlas Shrugs» un pārstāv arī organizāciju «Apturiet Amerikas islamizāciju!» norāda, ka vārda «mežonis» izmantošanu attaisno tas, ka islāmisti, kas uzsākuši džihādu (svēto karu) par savu mērķi izraugās nevainīgus cilvēkus.

«Domāju, ka jebkurš karš pret nevainīgiem civilistiem ir mežonība,» uzsver Gellere.

Viņa piebilst, ka reklāmas plakāti nav vērsti pret reliģiju, jo uz tiem neparādās nedz vārds «islāms», nedz vārds «musulmanis».

Tikmēr Dienvidu nabadzības tiesību centrs, kas seko tā dēvēto naida grupu darbībai, Gelleri uzskata par «antislāmiskās kustības visredzamāko un kareivīgāko līderi».

Lai piespiestu Ņujorkas Metropoles transporta pārvaldi izvietot minētos plakātus, AFDI nācās vērsties tiesā.

«Es neupurēšu savu runas [brīvību], lai neaizvainotu mežoņus,» norādījusi Gellere.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu