«Honda» atkal Eiropā tirgos sportisko «Civic Type R» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sportiskais, dinamiskas braukšanas piekritēju iecienītais «Honda» modelis «Civic Type R» 2015.gadā atkal būs pieejams Eiropas tirgū, paziņojis uzņēmuma vadītājs Takanobu Ito. Vienlaikus «Honda» plāno papildināt savu piedāvājumu ar jaunu kompaktklases modeli, kas izstrādāts uz nākamās paaudzes «Jazz» platformas, un konkurēs strauji augošajā nelielo SUV klasē.

Pilnībā atjaunotā «Type R» modeļa, kas konstruēts īpaši Eiropas tirgum un aprīkots ar tehnoloģijām, kuru izstrādē izmantota Salonautomobiļu pasaules čempionātā (WTCC) gūtā pieredze, mērķis ir kļūt par ātrāko priekšpiedziņas automobili Nirburgringas trasē. Automašīna nonāks tirgū piecus gadus pēc «Honda» lēmuma pārtraukt iepriekšējā «Type R» tirdzniecību Eiropā. 2015.gadā pārdošanā tiks laists arī cits «Honda» sporta automobilis - «NSX».

Takanobu Ito paziņoja par jaunajiem auto modeļiem, iepazīstinot ar produktu, tehnoloģiju un uzņēmējdarbības attīstības plānu, kura mērķis ir līdz 2017.gada beigām palielināt «Honda» ikgadējo jauno klientu skaitu līdz 39 miljoniem.

Uzņēmuma vadītājs informēja, ka «Honda» izgatavojusi trīs jaunas hibrīda dzinēja sistēmas, kas atspoguļo klientu dažādās prasības. Pirmā ir vieglā un kompaktā viena motora hibrīda sistēma, kam jāpadara «Honda» par līderi degvielas ekonomijas jomā. Pateicoties motora jaudas un akumulatora kapacitātes uzlabojumiem, kā arī jaunai transmisijas tehnoloģijai, būtiski palielināts attālums, kādu nulles emisijas elektromobiļi var nobraukt ar vienu uzlādes reizi.

Uzņēmums strādā arī pie jaudīgākas divu motoru hibrīda sistēmas versijas, kas paredzēta vidējās klases transportlīdzekļiem. Trešā ir īpaši efektīvā un jaudīgā trīs motoru hibrīda sistēma «Sport Hybrid SH-AWD» (Super Handling All Wheel Drive), kam jāpadara elektromobiļa vadīšanu vēl aizraujošāku. Šī tehnoloģija būs pieejama jaunajā NSX modelī.

«Honda» uzskata, ka degvielas elementu elektromobiļi ir apkārtējai videi visdraudzīgākie transportlīdzekļi, tāpēc uzņēmuma mērķis ir būt par nozares līderi gan zinātniski pētnieciskās, gan tirdzniecības jomās. Kompānijas sasniegumus šajā jomā uzskatāmi apliecināja «FCX Clarity», kas tika prezentēts 2008.gadā. 2015.gadā Honda plāno nodemonstrēt pilnīgi jaunu degvielas elementu elektromobili, kura ekspluatācija būs daudz lētāka. Jaunais modelis būs pieejams klientiem Japānā, ASV un Eiropā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu