Foto: Grāmatas, kuru dēļ prasa ministres atkāpšanos (226)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grāmatas «Todien, kad Kārlis bija Karlīna» un «Todien, kad Rūta bija Rihards», kas izraisīja milzu vētru sabiedrībā, pēc kā 54 nevalstiskās organizācijas (NVO) pat pieprasīja labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) demisiju, pieejamas arī Labklājības ministrijas (LM) mājaslapā. Piedāvājam paskatīties fragmentus no tās.

šeit

Jau ziņots, ka Viņķele paudusi sašutumu par NVO negatīvo reakciju uz pirmsskolas vecuma bērniem paredzēto grāmatu izdošanu. Ministre uzsver, ka normāla sevis apzināšana, savu spēju apzināšana neatkarīgi no dzimuma ir cilvēka konkurētspējas un veiksmes pamatā. Esot ministres amatā, viņa plāno runāt par šiem jautājumiem, kā to darījusi pēc saviem dzīves uzskatiem arī citās pozīcijās, ziņoja LETA.

«Iesīkstējusi izpratne par dzimuma lomām, kas, manā izpratnē, sakņojas ne vien viduslaikos, bet arī padomju laika tradīcijās, kur vīrietis ir tas, kurš strādā, kurš atgriežas mājās, reizēm iekausta sievu, reizēm iedzer, jo tās ir viņa vīrieša tiesības, un sieva dzīvo pēc tā, ko vīrietis viņai atļauj, manuprāt, ir degradējoši, aplami, stulbi un tumsonīgi,» izteicās Viņķele.

Ministre savā «Twitter» kontā raksta: «Dzimumu līdztiesības grāmatas atklāšanā bija sajūta, ka līdz grāmatu dedzināšanai un fiziskai vardarbībai ir viens solis.»

Komentāri (226)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu