Zīle: Barrozu ir kaitīgs (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozu izteikumi par federālu Eiropu vājina Eiropas Savienību (ES), uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

«Barrozu ir kaitīgs [ar šo izteikumu]. Viņš vājina Eiropas būtību, bet Eiropa mums ir svarīga,» šodien žurnālistiem sacīja Zīle.

Pēc viņa domām, šis Barrozu pirms gandrīz divām nedēļām paustais izteikums vairāk ir bijis ar politisku mērķi un kā izmisums, jo Barrozu ir «aizejošais Eiropas Komisijas prezidents». «Viņš izdarīja sliktu šai idejai - ja to uzliktu uz balsojumu, tas neietu cauri,» pauda eiroparlamentārietis.

Zīle arī atklāja, ka sākotnēji nebija paredzēts radīt šādu apjukumu un gan Barrozu, gan Eiropas Savienības prezidents Hermans van Rompejs, gan eirozonas prezidents Žans Klods Junkers un Eiropas Centrālās bankas prezidents Mario Dragi bija plānojuši nākt klajā ar saskaņotu paziņojumu un neradīt apmulsumu sabiedrībā.

«Tas, ko Barrozu izdarīja, - viņš uzvedās nesaskaņoti ar pārējo triju prezidentu viedokli. Viņš radījis apjukumu, ieskaitot pārējo kolēģu starpā,» sacīja Zīle.

Runājot par federālu Eiropu, svarīgs jautājums esot arī par to, vai valstis būs gatavas maksāt vairāk federālajā budžetā. Pēc Zīles domām, tā nebūs.

Kā ziņots, uzstājoties Eiropas Parlamentā, Barrozu paziņoja, ka ES, lai tā pārvarētu ekonomisko un politisko krīzi, ir jāpārtop par «suverēnu valstu federāciju».

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu