Grāmatu skandāls: psihoterapeiti ik dienu sastopas ar dogmatiskas audzināšanas sekām (462)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MacdAphin, CC licence

Latvijas Psihoterapeitu biedrība (LPB) paudusi atzinību Labklājības ministrijai un ministrei Ilzei Viņķelei (V), kā arī idejām, kuru rezultātā tapušas pēdējās dienās sabiedrībā plaši apspriestās grāmatas «Todien, kad Kārlis bija Karlīna» un «Todien, kad Rūta bija Rihards».

LPB uzskata, ka par bērnu dzimumidentitāti, tās veidošanos - kopīgo un atšķirīgo - ir nepieciešamas diskusijas starp pieaugušajiem un bērniem. LPB norāda, ka šādas diskusijas veicinātu jaunās paaudzes apzinātu attieksmi un izpratni par sevi, dzimumu psiholoģisko vienlīdzību, dzimumu atšķirībām un cilvēciski kopīgo.

«Vienlaikus mēs redzam, ka šobrīd Latvijā tikpat svarīga ir arī pieaugušo izglītošana par mūsdienu realitātei atbilstīgu dzimumu lomu un to elastīgajām robežām,» norāda LPB prezidents Ansis Jurģis Stabingis.

Viņš uzsver, ka daudzi kolēģi psihoterapeiti katru dienu sastopas ar sekām, ko klientiem atstājusi dogmatiska audzināšana - «sekām, kas uzlikušas negatīvisma zīmogu cilvēka dzīves kvalitātei un traucē pilnvērtīgi dzīvot, realizējot savu unikālo esību.»

Komentāri (462)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu