ASV apcietināts domājamais antiislāmiskās filmas autors (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV federālā tiesa ceturtdien deva rīkojumu par domājamā antiislāmiskās filmas autora Nakulas Basileja Nakulas apcietināšanu bez tiesībām tikt atbrīvotam pret galvojumu, jo viņš apsūdzēts par policijas uzraudzības noteikumu pārkāpšanu pēc notiesāšanas par krāpšanu.

55 gadus vecais ēģiptiešu izcelsmes kopts Nakula tiek turēts aizdomās, ka viņš pēc atbrīvošanas no cietuma 2011.gadā laikā, kad tika veidota filma, kura izsaukusi vardarbīgus protestus visā musulmaņu pasaulē, pārkāpis policijas uzraudzības noteikumus, kas liedza viņam bez probācijas dienesta amatpersonas atļaujas izmantot internetu.

Federālā prokuratūra Nakulam izvirzījusi astoņas apsūdzības par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu, tostarp par probācijas dienesta amatpersonu maldināšanu.

Nakulas advokāts lūdza viņu atbrīvot pret 10 000 dolāru lielu drošības naudu, taču tiesa lūgumu noraidīja.

«Tiesai šobrīd apsūdzētajam neuzticas,» nolasot spriedumu, atzina tiesnese Sūzana Sīgala, norādot, ka Nakula radis melot un varētu mēģināt bēgt.

Kā ziņots, 13 minūšu garā filma, kas ar nosaukumu «Innocence of Muslims» («Musulmaņu nevainība») parādījusies internetā, izsaukusi sašutumu islāmticīgajā pasaulē.

11.septembrī satrakots pūlis Lībijas austrumos uzbruka ASV konsulātam Bengāzī. Uzbrukuma laikā gāja bojā ASV vēstnieks un vēl trīs amerikāņu diplomāti.

Tam sekojusi virkne vardarbīgu protesta akciju arī citās musulmaņu valstīs, kas prasījušas jau desmitiem cilvēku dzīvību.

Nakulas advokāts pēc tiesas sēdes pauda lielu satraukumu par Nakulas drošību, norādot, ka Losandželosas cietumā viņa dzīvība var tikt apdraudēta, jo tur atrodas arī ieslodzītie musulmaņi.

Piemēram, Pakistānas dzelzceļu ministrs Gulams Ahmads Bilurs pagājušajā nedēļā piesolīja 100 000 dolāru tam, kas nogalināšot skandalozās filmas autoru.

Taču ASV prokuratūra uzskata, ka Nakula cietumā būs lielākā drošībā nekā brīvībā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu