«Latvijas Krājbankas» bankomātus nevienam nevajag (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Šodien paredzētās 219 likvidējamajai «Latvijas Krājbankai» piederošo bankomātu izsoles nenotika, jo uz tām nepieteicās neviens pretendents, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja bankas administratora SIA «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Šodien vienā izsolē bija paredzēts piedāvāt 162 demontētus «Latvijas Krājbankas» bankomātus, bet otrā - 57 bankomātus, kas atrodas Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Demontētos bankomātus bija paredzēts pārdot kā lietu kopību, un to sākumcena bija noteikta 335 000 latu. Savukārt Rīgā un citās Latvijas pilsētās izvietoto 57 bankomātu lietu kopības novērtējums un izsoles sākumcena bija noteikta 72 000 latu.

«Nākamajā izsolē, visticamāk, tiks pārdalītas lotes. Proti, ja šajā izsolē bankomāti tika sadalīti divās grupās - pirmajā bija tie, kas vēl ir uzstādīti un atrodas dažādās vietās Rīgā un Latvijas reģionos, bet otrajā - demontētie, tad nākamajā izsolē šīs grupas - lotes -, visticamāk, būs vairākas ar mazāk bankomātu skaitu katrā,» informēja Fīrmanis.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt «Latvijas Krājbankas» administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics», kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu