Francijas prokuratūra pārtrauc izmeklēt Štrausa-Kāna lietu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas prokuratūra otrdien paziņojusi, ka izbeidz izmeklēt apgalvojumus, ka bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns 2010.gadā ASV piedalījies grupveida izvarošanā.

Sākotnējā izmeklēšana koncentrējās ap incidentu, kas noticis 2010.gada decembrī Vašingtonā.

Štrauss-Kāns noliedza jebkurus apgalvojumus, ka viņš būtu pastrādājis pat vismazāko vardarbības aktu, vienalga, kāda rakstura.

Par grupveida izvarošanas upuri tika uzskatīta kāda sieviete no Beļģijas. Tomēr augustā viņa vērsās pie Francijas policijas, apgalvojot, ka pati piekritusi seksuālajiem sakariem, un nekādas apsūdzības neizvirzīja.

Martā Lilles prokuratūra izvirzīja Štrausam-Kānam, diviem uzņēmējiem un policijas priekšniekam apsūdzības arī par dalību organizētās noziedzības tīklā, kas apgādājis ar prostitūtām augstas klases klientus Francijā, ASV un citviet pasaulē.

Šajā lietā izmeklēšana joprojām turpinās.

Štrausa-Kāna karjera sabruka pagājušajā gadā, kad viņš tika arestēts Ņujorkā un apsūdzēts viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā.

Lai gan šīs apsūdzības galu galā tika atceltas, Štrausam-Kānam joprojām jācīnās ar virkni citu apsūdzību saistībā ar seksuāla rakstura noziegumiem.

Jau ziņots, ka skandālā iesaistītā istabene Nafisata Dialo ir iesniegusi Ņujorkas tiesā civilprasību pret Štrausu-Kānu un vēlas piedzīt kompensāciju, kuras apmērs gan netiek atklāts. Savukārt Štrauss-Kāns iesniedzis pretprasību par miljona dolāru (545 000 latu) piedzīšanu no istabenes.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu