Turpina pieaugt pircēju interese par automašīnām ar gāzes iekārtu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arvien biežāk izvēloties automašīnu, pircēju izvēle ir racionāla un ekonomiski pamatota; priekšroka tiek dota automašīnām ar gāzes iekārtu liecina «Sixt TCO» (total costs of ownership) jeb auto dzīves cikla aprēķini. Salīdzinot mēneša izmaksas «Toyota Yaris» ar benzīna dzinēju un gāzes iekārtu, neskatoties uz to, ka automašīnas ar gāzes iekārtu pārdošanas cena ir par 697.62 LVL bez PVN dārgāka, ik mēnesi iespējams ietaupīt 34.89 LVL bez PVN mēnesī, kas gadā sastāda 418.68 LVL bez PVN.

Saskaņā ar Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas sniegto informāciju, 2012.gada augustā pārdotākās ekonomiskās klases automašīnas bija «Peugeot 208» (10) un «Toyota Yaris» (9); kompaktklases - «VW Golf» (51) un «VW Jetta» (34); vidējā klasē «Toyota Avensis» (27) un «VW Passat» (13); apvidus pārdotākie bija «Nissan Juke» (48) un «Suzuki SX4» (33); vieglo komercauto klasē - «Citroen Berlingo» (30) un «Renault Kangoo» (16).

«Toyota Yaris» ar gāzes iekārtu pārsvarā izvēlas uzņēmumi, savukārt šīs pašas markas automašīnas ar benzīna dzinēju vairāk iecienījušas privātpersonas, Analizējot abas automašīnas, jāsecina, ka, neskatoties uz automašīnas ar gāzes iekārtu sākotnēji augstāko pārdošanas cenu, ilgtermiņā automašīnas izmaksas ir par 34.89 LVL mēnesī zemākas. Tas skaidrojams ar atšķirību degvielas izmaksās - ar gāzes iekārtu tās ir par 62.48 LVL bez PVN / mēnesī zemākas, kas kompensē salīdzinoši augstāko ikmēneša līzinga maksājumu (par 15.29 LVL bez PVN / mēnesī augstāks) un augstākām automašīnas uzturēšanas izmaksām (par 12,64 LVL bez PVN / mēnesī augstākas).

TCO aprēķins pierāda to, ka automašīna ar zemāku pārdošanas cenu ne vienmēr būs ekonomiski izdevīgāka. Racionālai auto izvēlei jāņem vērā ne tikai tādi faktori kā auto pārdošanas cena, bet arī tā atpirkuma vērtība, degvielas patēriņš, apdrošināšana, kā arī apkopju, remontdarbu izmaksas. Tāpat būtiski ir ņemt vērā plānoto automašīnas nobraukumu, kas būtiski ietekmē automašīnas dzīves cikla izmaksas noteiktā periodā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu