Pēc grāmatu prezentācijas bērnudārza audzinātājai uzbrucis mācītājs (358)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Labklājības ministrijas (LM) grāmatu «Diena, kad Rūta bija Rihards» un «Diena, kad Kārlis bija Karlīne» prezentācijas Ķekavas bērnudārza «Bitīte» vadītājai Inesei Slokai un kādai audzinātājai bijis jāpiedzīvo nepatīkamus mirkļi.

Viņa laikrakstam «Diena» pastāstīja, ka pāris dienu bijis grūtības aiziet līdz veikalam, jo kundzīte «klupa matos» par to, ka jaunā paaudze tiek maitāta.

«Bitīte» bija vienīgais bērnudārzs, kurā pilotprojektā mācībās tika izmēģināta grāmata «Diena, kad Kārlis bija Karlīne» un «Diena, kad Rūta bija Rihards», vēstī laikraksts.

Kaut sabiedrībā šī bērnu grāmatiņa sacēla pamatīgu ažiotāžu, tās reālā ietekme uz mācību procesu esot pavisam niecīga.

«Audzinātāja izlasīja grāmatiņu, pēc tam visi bērni piedalījās rotaļās ar celtniecības klucīšiem, bet pēc tam auklēja lelles. Viņi savā interpretācijā izspēlēja šīs lomas,» pastāstījusi bērnudārza vadītāja.

«Protestētāji jebkuru teikumu iztulkoja pa savam, kā viņu samaitātā fantāzija to saskata. Beigās vēl mācītājs skrēja klāt audzinātājai un rāva nost krustiņu, kliedzot – kā tu vari ticēt Dievam un nodarboties ar šīm lietām! Braucot prom, likās, ka nu jau bezmaz vai zeme ir sabrukusi,» laikrakstam «Diena» stāstījusi vadītāja.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā vairākas nevalstiskās organizācijas iestājās pret bērniem domātu grāmatu par dzimumlīdztiesības jautājumiem nonākšanu bērnudārzos un pieprasīja labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) atkāpšanos. NVO uzskatīja, ka tās saturs ir «dzimumu identitāti graujošs».

Grāmatas «Diena, kad Kārlis bija Karlīna» un «Diena, kad Rūta bija Rihards» tulkotas no dāņu valodas un izdotas ar Ziemeļu Ministru padomes atbalstu. Izdots metodiskais materiāls arī pedagogiem – «Pirmsskolas, kurās ir vieta PepijPrinčiem un PirātPrincesēm». Labklājības ministrijas pārstāvji norādīja, ka mācību līdzekļi palīdzēs atteikties no iesīkstējušajiem priekšstatiem par meiteņu un zēnu spējām, prasmēm un dzimumam piedienīgu uzvedību.

Komentāri (358)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu