Vaidere: Dombrovskis būtu labāks EK prezidents par Barrozu (70)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tas, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) minēts kā viens no Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata kandidātiem, ir milzīgs gods un katram latvietim ar to vajadzētu lepoties, «Rietumu Radio» sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (V).

«Uzskatu, ka Dombrovskis varētu būt ļoti labs EK priekšsēdētājs. Klusi gribētos piebilst, ka noteikti labāks nekā pašreizējais [Žozē Manuels Barrozu],» sacīja Vaidere uzsverot, ka Dombrovska kandidatūru atbalsta viņas pārstāvētā Eiropas Tautas partijas grupa.

«Mūsu politiskās grupas atbalsts ir liels. Pēc Dombrovska viesošanās frakcijā, kuras laikā viņš stāstīja par Latvijas izvēlēto ekonomikas attīstības ceļu un problēmām, deputātu ovācijas bija tik lielas, ka es neatceros nevienu citu amatpersonu, kurai pēc uzstāšanās mūsu politiskajā grupā tādas būt veltītas,» pastāstīja EP deputāte.

Kā uzskata Vaidere, Dombrovskis varētu būt arī ES komisārs, «jo viņš pierādījis, ka spēj veikt nopietnus starptautiskus uzdevumus». Ar to, ka Latvijas Ministru prezidents pieminēts kā viens no kandidātiem augstajam amatam, kā uzskata Vaidere, «katram latvietim vajadzētu lepoties».

Runājot par Dombrovska izredzēm tikt ievēlētam, Vaidere sacīja: «Protams, ir jautājums par to, cik mazas valsts pārstāvim ir lielas cerības iegūt vispārēju deputātu atbalstu. Bet, ļoti iespējams, ka situācijā, kad lielās valstis nevarēs vienoties, par kandidātu, kas nāk no kādas lielas valsts, tās var vienoties par lielisku profesionāli, kas nāk no Latvijas un kura vārds ir Valdis Dombrovskis».

Jau ziņots, ka, tuvojoties 2014.gadam, kad būs jāizraugās jaunais EK prezidents, aizvien biežāk diskusijās izskan arī Latvijas premjerministra Dombrovska vārds.

Lai gan pašreizējais EK prezidents Žozē Manuels Barrozu teorētiski var kandidēt uz vēl vienu piecu gadu termiņu augstajā amatā, visticamāk, Barrozu krēslā sēdīsies kāds cits, skaidroja Vācijas laikraksts «Frankfurter Allgemeine».

Starp iespējamajiem kandidātiem tiek minēts gan pašreizējais EP prezidents vācu politiķis Martins Šulcs, Francijas sociālistu līdere Martina Obrī un pašreizējā tieslietu komisāre Vivjena Redinga, gan arī Polijas premjerministrs Donalds Tusks, Zviedrijas premjerministrs Frēdriks Reinfelts, Somijas premjerministrs Jirki Katainens un Latvijas valdības vadītājs Dombrovskis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka EP kuluāros sākusies samērā aktīva Dombrovska kandidatūras lobēšana.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu