Anna Lieckalniņa vientuļos rudens vakarus veltīs ezotērikai (84)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bijusī TV personība Anna Lieckalniņa kādu brīdi bija pazudusi no publiskās dzīves «skatuves». Vēl nesen vēstījām par krīzi viņas un hokejista Sanda Ozoliņa attiecībās. Tomēr līdz ar harmoniju privātajā sfērā, Anna kļuvusi atklātāka un arvien biežāk pavīd detalizētāki stāsti par bijušās TV dīvas dzīvi.

Kamēr Sandis svīdīs Mitišču «Atlant» rindās, Anna atradusi veidus kā nodarbināt sevi garajos rudens vakaros. Viņa atsākusi mācības augstskolā, kā arī apmeklēs alternatīvāku mācību lekcijas.

Piedāvājam ieskatu kādā intervijā, kur Lieckalniņa dalās ar atziņām par cilvēka garīgumu un nepieciešamību attīstīties.

Rudens vakari mudina uz pārdomām un sevis izzināšanu - vai piekrītat šai atziņai un kādi ir Jūsu plāni šoruden?

Rudens ir laiks, kas liek mums aizdomāties par daudzām lietām. Tieši tāpēc, zinot, ka rudens vakari parasti ir pārāk gari un tumši, esmu atsākusi mācības augstskolā un paralēli esmu nolēmusi apmeklēt arī lekcijas astrosofijā, kas tiek pasniegtas mākslas Galerijā «Pegazs». Esmu secinājusi, ka mācības, tas ir brīnišķīgs veids kā aizpildīt garos vakarus, uzzināt ko jaunu un reizē iegūt arī jaunu sparu dzīvei.

Cik sen Jūs interesējaties par mākslu un ezotēriku?

Māksla mani ir pavadījusi jau no šūpuļa. Mana māmiņa ir māksliniece, tāpēc lielu daļu bērnības esmu pavadījusi mākslinieku darbnīcās, izstādēs, Rīgas Mākslas kombinātā. Mājās māksla elpoja no katra stūra, un jāatzīst, ka šīs kvalitātes, protams, ceļo līdzi arī uz manām mājām. Es esmu pieradusi pie mākslas darbiem, kas veido īpašo mājas atmosfēru un gaisotni. Katrs mākslas darbs atrod savu vietu un dzīvo līdzi mūsu ikdienā. Arī interesi par ezotēriku ir vairojusi mana māmiņa. Sarunās vakaros par dažādām tēmām viņa ir mudinājusi mani uz šo Pasauli skatīties caur ezotērikas prizmu. Viss pārējais jau bija un ir manās pašas rokās – un jāsaka, šis atklāsmju ceļš ir bezgala interesants un brīžam liekas arī netverams.

Vai sevis izzināšana un darbs ar sevi maina cilvēku un vai tas maina Jūs?

Tas ir fantastisks jautājums! Protams, ka darbs pašam ar sevi un sevis izzināšana maina cilvēkus! Katram no mums nepieciešams garīgi attīstīties, lai mūsu dzīves kļūtu arvien skaistākas un labākas, harmoniskākas un viedākas. Mēs iedziļināmies sevī un daudzas atklāsmes mēdz būt ļoti pārsteidzošas! Kā dārgumu krātuvē – jauni atklājumi un uzvaras. Jau kopš bērnības esmu bijusi liela vērotāja un domātāja par to, kāpēc viss šajā pasaulē notiek tieši tā un nevis savādāk. Vienmēr esmu bijusi pārliecināta un jutusi, pat fiziskā līmenī, ka mēs šeit neesam vieni. Atceros, ka bērnībā sēdēju pie palodzes un sarunājos ar tiem, ko ar aci nevar redzēt, es arī neredzēju, bet zināju, ka mani dzird un uzklausa.

Vai Jūsuprāt vajag drosmi, lai apgūtu kaut ko jaunu un vai vecumam ir nozīme?

Drosmi noteikti vajag. Pārsvarā vajag pārvarēt to pirmo pretestību, kas mūs bremzē, to nebeidzamo saņemšanās procesu. Citreiz pat traukus nomazgāt liekas prātīgāks lēmums (smejas), nekā doties un pamēģināt uzzināt kaut ko jaunu. Iepazīstoties ar jauniem cilvēkiem, iemācoties un apgūstot ko jaunu, acis sāk mirdzēt un izrādās, ka dzīve ir ļoti skaista. Tāpēc vēlos iedrošināt ikvienu, kam ir vēlme, saņemt drosmi un iet pilnveidoties, apgūt kaut ko jaunu.

Vai Latvijas cilvēki aktīvi meklē garīgumu un sāk domāt par kaut ko vēl izņemot ikdienas nepieciešamajām materiālajām lietām?

Manuprāt, Latvijā cilvēki ir ļoti īpaši šajā jautājumā, mēs esam tāda interesanta tauta uz citu Eiropas tautu fona – runājam savā senā un unikālā valodā, mums ir pašiem savas raksturīgās tradīcijas, kas nav citur un mūsu vidū ir arī ļoti daudz domātāju un ezotēriķu. Liekas, ka pasaulē jau šobrīd notiek tāda kā atmošanās, no gadu tūkstošiem ilgā miega. Interesanti ir tas, ka Latvijas enerģētika ir ārkārtīgi spēcīga. Mēs dzīvojam izcilā vietā. Reti kurš zina, ka Tibetā ir klosteris, kur katru dienu notiek lūgšanas par mums. Lūgšanas notiek, jo starp mums ir ļoti daudz celmlaužu, kam ir vajadzīgs gaismas atbalsts. Tāpat esmu dzirdējusi, ka Indijas gudrie apgalvo, ka ārkārtīgi daudz seno dvēseļu ir pārdzimušas tieši šeit Latvijā. Mums ir ļoti paveicies!

Kādas interesantas jaunas iespējas Jūs šoruden esat atradusi savai izaugsmei?

Kad atsāku studijas ir tāda sajūta, ka simtiem durvju ir pavērušās un aiz katrām no tām gaida un aicina kas interesants. Vajag tikai iesākt!Esmu pārliecināta, ka tikai strādājot ar sevi, mēs varam kļūt labāki un pilnīgāki.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu