Zaķim neesot zināms, ka kāds plānotu rosināt izteikt brīdinājumu Rībenai (78)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Dzintara Zaķa rīcībā neesot ziņu, ka kāds partijā saistībā ar deputātes Ingunas Rībenas (V) pausto viedokli par skandalozajām bērnu grāmatām plānotu rosināt izteikt viņai brīdinājumu.

Zaķis skaidroja, ka «Vienotības» frakcijas sēdē jautājums par Rībenas pausto viedokli jau ticis izdiskutēts. Pretēja viedokļa paudēji pauda savus argumentus, savukārt deputāte izklāstīja savus pretargumentus.

Viņš norādīja, ka Rībena parasti bijusi ar ļoti izteiktu viedokli, tajā skaitā iestājoties pret vairākām seksuālo minoritāšu aktivitātēm. Zaķis pats gan nav paguvis iepazīties ar skandalozo bērnu grāmatu saturu, jo viņš ir aizņemts strādājot ar citiem jautājumiem. Politiķis uzsver, ka valstij pašlaik ir vairākas citas prioritātes, piemēram, demogrāfijas jautājuma risināšana, ceļu infrastruktūras sakārtošana un citas.

Portāls «pietiek.com» nedēļas otrajā pusē ziņoja, ka «pēc drošām ziņām, pirmdien, 8.oktobrī partijas valde par morāla rakstura pārkāpumiem Saeimas deputāti Ingunu Rībenu brīdinās par izslēgšanu no partijas par [labklājības ministres Ilzes] Viņķeles (V) kritiku līdz ar nākamajiem publiskiem amorāliem izteikumiem.»

Rībena saistībā ar bērnu grāmatām «Diena, kad Kārlis bija Karlīna» un «Diena, kad Rūta bija Rihards» cita starpā norāda, ka «atkārtota atkāpšanās no jelkādiem ētiskiem ideāliem «Vienotībai» kā «Jaunā laika» politisko principu (un elektorāta) mantiniecei varētu maksāt visai dārgu cenu.»

Šo grāmatu dēļ publiskajā telpā izcēlās asas diskusijas starp konservatīvi un liberāli noskaņotiem iedzīvotājie

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu