«Aldaris» kļuvis par LBL ģenerālsponsoru (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) ģenerālsponsoru otrdien oficiāli kļuvusi alus darītava AS «Aldaris», preses konferencē paziņoja Latvijas Basketbola savienības (LBS) un «Aldara» pārstāvji.

Līdz ar to Latvijas spēcīgāko basketbola komandu sacensības turpmāk būs pazīstamas ar nosaukumu «Aldaris» Latvijas Basketbola līga. Līgums noslēgts uz vienu gadu ar iespēju to arī pagarināt.

«Šis ir jauns solis sadarbībā ar mūsu ilglaicīgo partneri. «Aldaris» šajā laikā secinājis, ka LBS ir nozīmīgs sadarbības partneris. Par to liecina fakts, ka esam palielinājuši komandu skaitu, kas startē LBL pirmajā divīzijā. Cīņas jaunās sezonas sākumā ir spraigas un labi apmeklētas,» izteicās LBS prezidents Valdis Voins. «Paredzu, ka sezonas gaitā interneta un televīzijas pārraidēs redzēsim vairāk nekā 100 LBL spēļu

Voins uzsvēra, ka jau divu gadu garumā LBS un «Aldaris» kopīgi organizējuši akciju līdzjutējiem «Trāpi un brauc», kurā ikviens ar precīziem metieniem var tikt pie jaunas automašīnas, kā arī veiksmīgi realizējuši vairākus citus līgas un klubu attīstības projektus. «Ar LBS valdes lēmumu 30% no piesaistītajiem līdzekļiem tiek novirzīti LBL klubu atbalstam, kas noteikti motivēs gan mūs strādāt pie šīs sadarbības attīstīšanas, gan klubus aktīvi tajā līdzdarboties,» piebilda Voins.

Puses lēmušas, ka atbalsta apmēri būs konfidenciāli un netiks izpausti.

«Latvijas basketbols attīstās pozitīvā virzienā. Tā kā «Aldaris» ir aktīvs sporta atbalstītājs, ieguldot līdzekļus arī hokejā un pludmales volejbola attīstībā, esam pārliecināti, ka arī šī sadarbība būs laba un auglīga,» izteicās AS «Aldaris» izpilddirektors Veli Peka Tennila, kurš šos pienākumus pilda kopš 1. oktobra.

Sadarbības gaitā tiks atbalstītas ne tikai valsts profesionālo klubu sacensības, bet arī dubultamatieru līga.

«Aldara» atbalsts šajā sezonā atslogos klubu budžetus, jo turpmāk LBL centralizēti segs tiesnešu ceļošanas izmaksas. LBL galvenajam tiesnesim tagad būs brīvas rokas norīkot tiesnešus uz spēlēm, neņemot vērā reģionālo principu.

«Kopā ar LBS esam izstrādājuši un attīstījuši jaunu tiesnešu attīstības programmu, kas koncentrēsies uz reģionālo tiesnešu kvalifikācijas celšanu,» izteicās LBS tiesnešu attīstības programmas vadītājs Oskars Lucis. «Ar šo sadarbību problēma tiesnešu norīkošanā tiks novērsta.»

AS «Aldaris» logotips turpmāk būs redzams uz LBL spēles pārraugošo tiesnešu kreklu priekšējās daļas.

Iepriekšējās divās sezonās LBL ģenerālsponsors bija «Aldara» uzņēmumā iekļautā alus darītava «Baltika», tomēr atbalsta apjoms nebija tik liels, lai sponsoru vārdu iekļautu līgas nosaukumā.

Kā ziņots, šajā sezonā LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010. gada Latvijas čempionvienība «Barons kvartāls», kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriežas augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas «VEF Rīga» un «Ventspils», kā arī U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3. līdz 6. vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

LBL čempionāta pamatturnīrs ilgs līdz nākamā gada 15. aprīlim, bet izslēgšanas spēles - no 16. aprīļa līdz 31. maijam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu