«The Beatles» debijas singlu «Love Me Do» izpilda 1631 fans

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien uz leģendārās popgrupas «The Beatles» debijas singla «Love Me Do» atskaņošanu Liverpūlē pulcējās vairāk nekā tūkstoš fanu no visas pasaules.

Viesiem no Tokijas, Peru un citām valstīm pievienojās «The Beatles» dzimtās pilsētas kori, skolēni un biroju darbinieki, kas izmantoja pusdienu pārtraukumu.

Divās grupās sadalītie 1631 fani dziedāja vienu un to pašu melodiju, taču sāka dziedājumu atšķirīgā laikā. Viņi centās pārspēt iepriekšējo rekordu, kura īstenošanā piedalījās 897 cilvēki, informēja Ginesa pasaules rekordu pārstāvji.

«Ļoti interesanti, ka šeit ir gan 70 gadus veci sirmgalvji, gan skolēni,» teica uzņēmējs Deivs Džonss, kuram pieder slavenais klubs «Cavern Club», kurā aizsākās «The Beatles» karjera.

Pirms 50 gadiem iznākušais hits «Love Me Do» nesa grupai pirmos panākumus.

«The Beatles» producents Džordžs Mārtins norādīja, ka «Love Me Do» esot bijusi «viena laba dziesma starp daudzām sliktām».

«Love Me Do» tika ierakstīts Londonas «Abbey Road» studijā 1962.gada septembrī, bet singls tika izlaists 1962.gada 5.oktobrī.

Baumots, ka grupas menedžeris Braiens Epsteins personīgi iegādājās 10 000 singla eksemplāru, lai uzlabotu pārdošanas statistiku, taču šīs baumas nekad nav apstiprinājušās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu