Sorokins: Nesenās pārmaiņas pludmales volejbola pāros nebija nepieciešamas (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolists Ruslans Sorokins uzskata, ka nesen notikušās pārmaiņas vadošo pāru vidū nav bijušas nepieciešamas, jo sportisti aizvadītajā sezonā labi parādījuši savu potenciālu.

Kā ziņots, nākamajā sezonā Jānis Šmēdiņš spēlēs vienā pārī ar Aleksandru Samoilovu, kas jaunus pāriniekus likuši meklēt Mārtiņam Pļaviņam un Sorokinam.

Aizvadītajā sezonā Samoilovs/Sorokins Pasaules kausa posmos regulāri izcīnīja devītās vietas un vairākas reizes arī noslēdza posmus kā piektie, tomēr samērā neveiksmīgi nostartēja Londonas olimpiskajās spēlēs. Savukārt Pļaviņš un Šmēdiņš Pasaules kausa posmos nebija tikuši augstāk par devīto vietu, bet Londonā viņi pamanījās izcīnīt bronzas godalgas, savukārt vēl neilgi pēc tam sportisti turpināja panākumus, pirmoreiz karjerā uzvarot «Grand Slam» posmā.

«Vairāki cilvēki grib pārmaiņas un laikam nav apmierināti ar rezultātiem, kaut uzskatu, ka abi pāri aizvadīja labu sezonu,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās Sorokins. «Mēs labi aizvadījām sezonas pirmās divas trešdaļas, bet sliktāk - trešo. Savukārt Mārtiņam un Jānim bija pretēji ar izcilām sezonas beigām.»

«Laikam no Sašas un Jāņa bija kāda neapmierinātība un viņi cer uztaisīt ļoti augstas klases pāri,» secināja Sorokins.

«Uzskatu, ka mēs, abi pašreizējie pāri, esam pasaules desmitnieka cienīgi. Ja Jānis un Saša regulāri nebūs labāko astotniekā, tad šādu sadarbību varēs nosaukt par neizdevušos,» stāstīja sportists. «Mēs šogad sezonas noslēgumā atradāmies pasaules ranga desmitniekā un arī Mārtiņš ar Jāni nebija tālu.»

Sorokins uzskata, ka viņa un Samoilova potenciāls ticis realizēts par aptuveni 70%.

«Ja mēs pieliktu klāt vēl vismaz 10%, tad regulāri cīnītos par medaļām,» teica Sorokins, atgādinot, ka līdz Berlīnes posmam jūlija vidū viņam ar Samoilovu bija tikai viens posms, ko pāris noslēdza zemāk par devīto vietu. «Sezonas pirmo daļu aizvadījām stabili un vairākos posmos bijām ļoti tuvu pusfināla sasniegšanai. Protams, būtu nepieciešams vēl daudz strādāt, varbūt kaut ko vajadzētu mainīt, bet pēc tam mums potenciāli būtu bijuši iespējami ļoti labi rezultāti. Mums ļoti būtu nepieciešamas Mārtiņa un Jāņa tehniskās īpašības.»

Arī Sorokins atzina, ka baumas par iespējamo Samoilova aiziešanu viņš dzirdējis jau kopš vasaras sākuma. «Domāju gaidīt līdz pēdējam brīdim, bet atbildi saņēmu Polijas posma laikā, kad sapulcē viņi [Aleksandrs un Genādijs Samoilovi] man izstāstīja par saviem turpmākajiem plāniem.»

Londonas olimpiskajās spēlēs Sorokins bija otrs vecākais debitants visā Latvijas komandā. Viņš atzina, ka ar savu pirms četriem gadiem pieņemto lēmumu akcentēt pludmales volejbolu ir ļoti apmierināts.

«Esmu ieguvis lielu pieredzi un pozitīvas emocijas,» Sorokins teica, ka jau pirms 6-8 gadiem ticējis, ka tomēr izdosies piedalīties Olimpiādē. «Sākotnēji to vēlējāmies ar Andri Krūmiņu, bet mums neizdevās iegūt nepieciešamo finansējumu. Kad pirms četriem gadiem nāca piedāvājums no Genādija Samoilova, ticība jau bija lielāka.»

Pašlaik Sorokins iziet rehabilitāciju pēc meniska operācijas, pēc tam viņš plāno atrast klubu zāles volejbolā, bet nākamajā vasarā spēlēt pludmalē kopā ar Tomu Šmēdiņu.

«Menisks man plīsa Jāņu laikā, tomēr konstatēts tas tika vien pēc Olimpiādes. Līdz tam tas nedaudz traucēja, bet neko nepārbaudījām, lai nejauc galvu,» Sorokins netieši norādīja, ka Londonā startējis ar traumu. «Pēc rehabilitācijas uzsākšu treniņus un meklēšu līgumu zālē. Nākamās divas sezonas man un Tomam būs kā aptaustīšanās, tāpēc zāles volejbols pagaidām netraucēs. Savukārt divas sezonas pirms Riodežaneiro Olimpiādes gan varētu pilnībā koncentrēties pludmalei.»

Kā zināms, četrgadē starp Pekinas un Londonas olimpiskajām spēlēm Sorokins tikai pēdējā ziemā nespēlēja zāles volejbolu un tas tika minēts kā galvenais iemesls, kāpēc šī vasara viņam ar Samoilovu iesākās ļoti veiksmīgi.

«Ar Tomu esam vienojušies, ka nākamajā sezonā startēsim kopā, bet pēc tam skatīsimies,» Sorokins teica par jauno pārinieku. «Daudz kas atkarīgs arī no tā, cik nopietni Toms pieies, bet viņš solās trenēties nopietni. Redzēsim, kā mums sanāks, jo ne visi cilvēki var spēlēt kopā.»

Sorokins izteica prieku, ka Latvijas Volejbola federācija (LVF) par panākumiem Olimpiādē no valsts ieguvusi 50 000 latu, un cer, ka daļa no tā nākamajā sezonā atleks viņa un T.Šmēdiņa pārim.

«Citādi nedrīkst būt. Veidojas trīs spēcīgi pāri, un tas būs ideāli. Nauda ir jānovirza vadošajiem pāriem un jaunatnei,» pauda Sorokins.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu