Šlesers: LPP/LC naudas nav (126)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krfone/LETA

Likvidējamajai partijai LPP/LC pusmiljona latu nav, aģentūrai BNS atzina partijas līderis Ainārs Šlesers, komentējot tiesas lēmumu, ar kuru partijai valsts kasē jāmaksā 528 870 latu.

«[Partijai] ir [maksātnespējas] administrators, un es domāju, ka viņam neizdosies atrast šādus līdzekļus. LPP/LC ir praktiski likvidēta, līdz ar to iespēja kaut kādu naudu piesaistīt ir administratora jautājums. Ja partija ir likvidēta, tas nozīmē, ka partijai nekā nav. Tajā brīdī, kad pieņemts lēmums likvidēt partiju, ir skaidrs, ka partijai nekādi īpašumi nav bijuši,» viņš uzsvēra.

Šlesers ir pārliecināts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vēršanās pret LPP/LC bijis «politisks teātris», ja ņem vērā, ka pašlaik koalīcijas partija «Vienotība» kontrolējot KNAB.

«Tas viss ir absurda teātris, par kuru diemžēl lielā mērā atbildība ir jāuzņemas KNAB, jo pašlaik varas partija «Vienotība» nav atdevusi naudu saviem kreditoriem. 200 tūkstošus latu «Vienotība» palika parādā, taču es nejūtu, ka KNAB būtu kādu lietu ierosinājis. «Vienotība» kontrolē KNAB. Vai tad kāds sods ir bijis par tām pozitīvisma kampaņām, vai tad kāds sods bijis par visām Sorosa organizācijām, kas izmanto masu saziņas līdzekļus, lai taisītu pretkampaņas pret politiskajiem oponentiem?» klāstīja Šlesers.

Uz norādi, ka sabiedriskajā telpā ir viedoklis, ka partija savlaicīgi likvidēta, jo tika prognozēts šāds tiesas spriedums, Šlesers atbildēja, ka varētu sākt lamāties, taču neesot politikā, tāpēc viņam šādi apgalvojumi ir vienaldzīgi.

«Ir skaidrs tikai viens ‒ LPP/LC nebija plānots likvidēt, bet mēs iepriekšējās vēlēšanās neguvām pietiekamu atbalstu, lai būtu pārstāvēti Saeimā un, protams, mēs, paškritiski izvērtējot situāciju, pieņēmām lēmumu. Nevajag te stāstīt pekstiņus, ka mēs kaut ko apzināti gribējām likvidēt,» uzsvēra Šlesers.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas (AT) Senāts atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību par likvidējamās partijas LPP/LC sūdzību par spriedumu, ar kuru partijai likts samaksāt pusmiljonu latu valsts budžetā par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem.

Tiesas lēmums vairs nav pārsūdzams.

Administratīvā apgabaltiesa jūnija vidū noraidīja LPP/LC apelācijas sūdzību par lēmumu, ar kuru partijai likts samaksāt pusmiljonu latu valsts budžetā par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem. Partija iesniedza kasācijas sūdzību.

KNAB lika LPP/LC atmaksāt 528 870 latu gan par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru, gan neatļautiem dāvinājumiem. Partija KNAB lēmumu par šīs summas atmaksāšanu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, taču partijai tiesas lēmums nebija labvēlīgs.

Partija «Latvijas ceļš» (LC) dibināta 1993.gadā un veiksmīgi darbojās valsts politikā līdz pat 2002.gada Saeimas vēlēšanām, kurās cieta sakāvi, un parlamentā neiekļuva neviens biedrs. Vēlāk LC satuvinājās ar Latvijas Pirmo partiju, bet 2007.gadā saplūstot izveidoja vienotu partiju LPP/LC, kuras darbība partijas sapulcē pērnā gada nogalē izbeigta.

Aģentūra BNS arī ziņoja, ka Augstākās tiesas Senāts pērn rudenī atstāja negrozītu spriedumu lietā, kurā Tautas partija apstrīdēja KNAB lēmumu par 2006.gada priekšvēlēšanu aģitācijas periodā konstatētajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem. KNAB uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1 027 366 latu apmērā. Partija to pārsūdzēja, un tiesas procesi ilga vairākus gadus, taču valsts naudu tā arī nav atguvusi.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu