Gorkšs atklātā vēstulē par Rudņeva izteikumiem (135)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs pirmdienas vakarā savā sociālā tīkla «Twitter» kontā publicējis atklāto vēstuli par valstsvienības uzbrucēja Artjoma Rudņeva izteikumiem presē.

viņam nav nepieciešamas latviešu valodas zināšanas

Gorkša publicētā atklātā vēstule:

Motivācija - PATRIOTISMS

Atklāta vēstule Latvijas sporta līdzjutējiem.

Pēc šodien publiskajā telpā izskanējušiem notikumiem, man personīgi ir radies jautājums par motivāciju un argumentāciju vai visiem Valsts izlases sportistiem ir jābūt savas Dzimtenes patriotiem...

Citam tā ir nauda, slava, bet citam - patriotisms un cīņa par savu Valsti, Karogu!

Aizvien vairāk valstu izlasēs zem viena karoga spēlē dažādu nacionalitāšu pārstāvji un ne reti ir aktuāls jautājums par himnas dziedāšanu un cieņas izrādīšanu vai varam prasīt to no visiem?

Manuprāt - JĀ!

Ir jāciena savu valsti, līdzjutējus, trenerus, komandas biedrus un VALODU!

Dzenoties pēc stila, uztetovēt Mildu uz aukšdelma vai pie katras iespējas bučot karogu ar to diemžēl neaprobežojas cieņa un savas Dzimtenes patriotisms.

Jautājums šeit ir par attieksmi un mana izlases biedra gadījumā, manuprāt runa ir vairāk par veselo saprātu un savā ziņā vienkāršu inteliģences trūkumu un neizprotamu bravūru.

Dzirdot un lasot šodien atspoguļotos izteikumus - neviļus liek man aizdomāties, ka runātājs nebūt nav ne nodevējs vai kauna traips, kā tiek skandināts, bet apveltīts ar muļķību tieši tādu pašu , kā visi pārējie, kuri, dzīvojot savu dzīvi Latvijā, tā arī nav uzskatījuši par vajadzīgu mācēt savas Valsts valodu un vēl vairāk - lepojas ar savu nemācēšanu!

Es personīgi ļoti ceru, ka Artjoms ir pārprasts un tā nav viņa pārliecība.

Ceru jau pirmkārt viņa paša labā...

Diemžēl, man, kā savas Valsts patriotam un izlases kapteinim ir ļoti skumji un aizskaroši, ka tā vietā, lai pienācīgi gatavotos rītdienas tik ļoti svarīgajai spēlei -mums ir jārisina šāda rakstura jautājumi, bet šoreiz uzskatu, ka klusēt būtu nevietā un nelaikā.

Pats personīgi aicinu savas Valsts līdzjutējus būt ar mums kopā rītvakar stadionā un palīdzēt mums visiem kopā cīnīties par savu Valsti, Karogu un VALODU!

Jūs patiešām mums esat ļoti nepieciešami ar savu atbalstu.

Paldies.

Patiesā cieņā,

Kaspars Gorkšs.

Komentāri (135)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu