Bērni priecē lāci ar zīmējumiem (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau vēstījām, ka Rīgas zoodārzā notika rekonstruētā Lāču aploka svinīga atklāšana. Atklāšanas pasākumā pēc pusgadu ilgu būvniecības darbu noslēguma zoodārza lācene Grieta pirmo reizi ieraudzīja un apdzīvoja savu uzlaboto aploku, ko vēroja arī konkursa «Sveiciens lāčiem jaunajās mājās» uzvarētāji – skolēni no Jēkabpils 3. vidusskolas 3.a klases, Līvānu novada Jaunsilavas pamatskolas 2. klases, Virgas pamatskolas 4. klases, kā arī žūrijas simpātiju balvu ieguvēji - Valdemārpils vidusskolas 1. klases un Raudas internātpamatskolas 3. klases skolēni.  

Radošo konkursu septembra vidū sadarbībā ar zoodārzu organizēja «DT Mobile», kas divu nedēļu laikā saņēmis 147 konkursa darbus no visas Latvijas. Pasākuma noslēgumā zoodārza mazie apmeklētāji piedalījās lāču radošajā darbnīcā.

«Rekonstruētais Lāču aploks ir lieliska dāvana no mūsu ilggadējā atbalstītāja «Trodeks» Rīgas Zooloģiskajam dārzam gadsimta jubilejā. Noslēdzoties atjaunošanas darbiem, pirms 30 gadiem būvētajā aplokā ir veiktas vairākas ļoti svarīgas izmaiņas, lai to pietuvinātu mūsdienu lāču labturības standartiem: izveidotas divas alas, kur paslēpties no saules, dažādots reljefs ar koku stumbru, sakņu un akmens krāvumu palīdzību. Lāči ir ziņkārīgi dzīvnieki un, nu viņiem būs iespēja pakāpties līdz apmeklētāju līmenim un vērot apkārtni ārpus aploka. Izveidotais substrāta klājums un vairākas slēpti veidotās barības novietnes veicinās lāču dabisko barības meklēšanas uzvedību. Esam domājuši arī par apmeklētāju drošību un aploka pieejamību: paaugstināta stikla barjera un izveidoti divi skatu laukumi, kur varēs piekļūt arī ar invalīdu vai bērnu ratiņiem,» komentē Rīgas Zooloģiskā dārza attīstības projektu vadītājs Edgars Vītols.

Lāču aploka rekonstrukcija ar mobilo iekārtu tirdzniecības uzņēmuma «DT Mobile», kas ir zīmola «Trodeks» īpašnieks, finansiālo atbalstu tika uzsākta šā gada martā un pabeigta oktobra sākumā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu