Kā un kāpēc rodas liekais svars? (27)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/timefortea3/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Ja cilvēks ir konstatējis, ka viņam ir liekais svars, un izlēmis no tā atbrīvoties, viņam būtu noderīgi uzzināt, no kā un, galvenais, kāpēc tas rodas. Zināt to ir svarīgi tāpēc, ka cīnīties ar ienaidnieku, par kuru nekas nav zināms, ir praktiski neiespējami.

Lai atbildētu uz jautājuma pirmo daļu, daudz laika nevajag. Liekais svars rodas lēni un patīkami. Domāju, ka man piekritīs katrs, kuram ir vai ir bijis liekais svars. Liekā svara rašanos parasti rosina visnotaļ jauki un patīkami procesi.

Grūtāk ir atbildēt uz jautājumu, kāpēc rodas liekais svars?

Daudzi tagad savilks sejas pārsteigtās izteiksmēs un teiks - tas taču ir skaidrs, ka liekais svars rodas no pārlieku lielas ēšanas un nepietiekamas fiziskās aktivitātes.

Nenoliedzu, zelta vārdi, bet ar vienu atrunu. Šī lielā ēšana un mazā kustēšanās ir tikai un vienīgi virsraksts garam sarakstam, kurā uzskaitīti visi tie mūsu ikdienas netikumi, kas liek mums palikt arvien apaļākiem un apaļākiem. Tie visi grupējas divās uzbrukuma frontēs: viena fronte mums liek pārāk daudz ēst, bet otra neļauj pietiekami daudz kustēties.

veikt individuālu liekā svara diagnostiku.

Taču arī tas vēl nav viss. Šiem netikumiem ir tendence mainīties atkarībā no dažādām dzīves situācijām. Lai varētu paredzēt, kurā situācijā kādi netikumi var parādīties un kā uz tiem reaģēs organisms, šīs situācijas ir jāpazīst. Te būs dažas no problēmām, par kurām vairāk pastāstīšu nākamajos stāstos - dzīves stila maiņa, fiziskā novecošana, emocionālais un fiziskais stress, sabiedriskā situācija.

Bezmaksas liekā svara diagnostiku varat veikt šeit

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu