«Ford» plāno Beļģijā slēgt rūpnīcu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV autobūves uzņēmums «Ford Motor Co.» trešdien paziņoja, ka līdz 2014.gada beigām plāno slēgt rūpnīcu Beļģijā, darbu zaudējot aptuveni 4300 cilvēkiem.

Iepriekš arodbiedrības informācijas avoti vēstīja, ka kompānija rūpnīcu Genkā, Beļģijas ziemeļaustrumos, slēgs līdz 2013.gada beigām.

«Ford» paziņojis par plāniem pārtraukt ražošanu Genkas rūpnīcā Beļģijā līdz 2014.gada beigām,» teikts uzņēmuma paziņojumā. Autoražotājs norādīja, ka šīs rūpnīcas slēgšana ir daļa no jau esošas restrukturizācijas programmas, kas tiek īstenota, reaģējot uz pieprasījuma kritumu.

Šī programma «palīdzēs risināt pārmērīga ražošanas apjoma problēmu, kas radusies no vairāk nekā 20% liela automašīnu pieprasījuma krituma Rietumeiropā kopš 2007.gada», skaidro «Ford». «Jaunu automašīnu tirdzniecība šajā reģionā šogad sasniegusi gandrīz 20 gados zemāko līmeni, un sagaidāms, ka tā nākamgad saglabāsies nemainīga vai piedzīvos jaunu kritumu.»

Kompānija pavēstīja, ka «Mondeo», «S-Max» un «Galaxy» modeļu ražošana no Genkas rūpnīcas tiks pārcelta uz Valensiju Spānijā.

«Ford» rūpnīca Genkā ir lielākais darba devējs Limburgas reģionā un, ieskaitot apakšuzņēmējus, nodrošina darbu aptuveni 10 500 cilvēkiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu