«Ford» gatavojas slēgt vēl divas rūpnīcas (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV autobūves uzņēmums «Ford Motor Co.» gatavojas slēgt divas rūpnīcas Lielbritānijā, likvidējot 1500 darba vietas, vēsta arodbiedrība.

Šāda informācija izskanējusi vien dienu pēc tam, kad kompānija paziņoja, ka līdz 2014.gada beigām plāno slēgt rūpnīcu Beļģijā, darbu zaudējot aptuveni 4300 cilvēkiem.

Arodbiedrības amatpersonas norādīja, ka šis ir ļoti satraucošs laiks 500 darbiniekiem Sauthemptonas rūpnīcā, kas kopš 1972.gada saražojusi aptuveni 2,2 miljonus «Transit» automašīnu. Tāpat darbu zaudēs 1000 strādnieku rūpnīcā Londonas austrumu piepilsētā Deigenhemā.

Strādājošo skaits Sauthemptonas rūpnīcā pēdējo gadu laikā jau ticis samazināts, sarūkot ražošanas apjomam no 66 000 automašīnu 2008.gadā līdz 28 000 vienību pērn un rūpnīcai pārejot uz vienu ražošanas maiņu.

Kompānija šo informāciju gan nav apstiprinājusi vai noliegusi. «Ford» Lielbritānijā kopumā nodarbina aptuveni 11 400 cilvēkus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu