«Kia Motors» peļņa trešajā ceturksnī pieaugusi par 28% (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas otrā lielākā autobūves kompānija «Kia Motors» šā gada trešajā ceturksnī strādāja ar 829,46 miljardu vonu (408,09 miljonu latu) tīro peļņu, kas ir par 28% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts piektdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Savukārt «Kia» pārdošanas apjoms šajā periodā palielinājies par 16% - līdz 11,6 triljoniem vonu (5,7 miljardiem latu). Tikmēr šā gada pirmajos deviņos mēnešos uzņēmums pārdeva 2,03 miljonus automašīnu, kas ir par 11% vairāk nekā pirms gada.

Kompānijas peļņa pieaugusi, neskatoties uz vairākiem darbinieku streikiem, kas negatīvi ietekmēja ražošanu. «Kia» darbinieki jūlijā un augustā rīkoja vairākus daļējus streikus, pieprasot lielāku atalgojumu un labākus darba apstākļus. Šo streiku dēļ uzņēmuma ražošanas apjoms tika samazināts par 62 890 automašīnām 1,03 triljonu vonu (506,7 miljonu latu) vērtībā.

«Kia» ir Dienvidkorejas lielākās autobūves kompānijas «Hyundai Motor Co.» māsasuzņēmums. «Hyundai» kopā ar «Kia» ir piektā lielākā autobūves kompānija pasaulē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu