«Ford» trešo ceturksni noslēdz ar rekordlielu peļņu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV autobūves uzņēmums «Ford Motor Co.» šā gada trešajā ceturksnī strādāja ar 1,6 miljardu dolāru (870,4 miljonu latu) peļņu, kas ir rekordaugsts līmenis, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Tādējādi autoražotājs ar peļņu noslēdzis jau 13.ceturksni pēc kārtas, galvenokārt pateicoties spēcīgai izaugsmei Ziemeļamerikā, kas kompensējusi apjomīgos zaudējumus Eiropā.

Tikmēr «Ford» apgrozījums iepriekšējā ceturksnī samazinājies par vienu miljardu dolāru (544 miljoniem latu) - līdz 32,1 miljardam dolāru (17,4 miljardiem latu), automašīnu pārdošanas apjomam sarūkot par 17 000 un veidojot 1,3 miljonus vienību.

Savukārt Ziemeļamerikā kompānijas pirmsnodokļu peļņa trešajā ceturksnī palielinājusies no 1,6 miljardiem dolāru līdz 2,3 miljardiem dolāru (1,2 miljardiem latu), bet automašīnu tirdzniecība pieaugusi par 17 000 - līdz 659 000 vienību.

Turpretī «Ford» Eiropas struktūrvienība iepriekšējā ceturksnī strādājusi ar 468 miljonu dolāru (254,5 miljonu latu) zaudējumiem, kas skaidrojams ar automobiļu pārdošanas apjoma kritumu šajā reģionā līdz zemākajam līmenim pēdējo 20 gadu laikā.

Kā ziņots, «Ford» jau pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka slēgs rūpnīcu Beļģijā un divas ražotnes Lielbritānijā, tādējādi Eiropā kopumā likvidējot 6200 darba vietas jeb 13% no kopējā darba vietu skaita.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu