«Mazda» atgriežas pie peļņas gūšanas; samazina pārdošanas apjoma prognozi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Mazda Motor Corp.» trešdien paziņoja, ka šā biznesa gada pirmajos sešos mēnešos atgriezusies pie peļņas gūšanas, taču samazināja pārdošanas apjoma prognozi gadam kopumā, ņemot vērā Japānas un Ķīnas domstarpības par neapdzīvoto salu grupu Austrumķīnas jūrā.

Uzņēmums norādīja, ka biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās septembrī, strādāja ar 5,74 miljardu jenu (39,3 miljonu latu) tīro peļņu, salīdzinot ar 39,88 miljardu jenu (273,2 miljonu latu) zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Atgriešanos pie peļņas gūšanas galvenokārt veicināja izmaksu samazināšana un spēcīgais pieprasījums pēc kompānijas automašīnām.

Taču «Mazda» brīdina, ka pārdošanas apjoms biznesa gadā, kas noslēgsies martā, veidos 2,17 triljonus jenu (14,8 miljardus latu), nevis 2,2 triljonus jenu (15,07 miljardus latu), kā prognozēts iepriekš.

Savukārt pamatdarbības peļņas prognoze samazināta no 30 miljardiem jenu (205,5 miljoniem latu) līdz 25 miljardiem jenu (171,2 miljoniem latu).

«Mēs esam izmainījuši pārdošanas apjoma un pamatdarbības peļņas prognozes galvenokārt saistībā ar tirdzniecības apjoma kritumu Ķīnā,» vēsta kompānija.

Ķīnas un Japānas teritoriālais strīds par salu grupu Austrumķīnas jūrā negatīvi ietekmējis Japānas zīmolu automobiļu pieprasījumu Ķīnā, kas ir pasaulē lielākais automašīnu tirgus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu