«Dacia» uzticamību novērtē starptautiskās aptaujās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

2012.gads bija ļoti veiksmīgs Dacia ražotājiem, kuri izpelnījās atzinību un pozitīvu novērtējumu par uzticamu automašīnu ražošanu. Šogad patērētāju asociācija veica aptauju piecās Eiropas valstīs, kurā Dacia tika novērtēta kā uzticamākais automašīnas zīmols. Šāda aptauja tiek veikta reizi divos gados, un tajā vērtējumu par 32 zīmoliem sniedz 30 tūkstoši cilvēku no Francijas, Spānijas, Itālijas, Portugāles un Beļģijas. Dacia zīmols saņēma pozitīvu atgriezenisko saiti ne tikai no klientiem – arī ārvalstu specializētie mediji ir novērtējuši Dacia kā uzticamu zīmolu, portālu «Apollo» informēja «BPS PR».

Francijas žurnālā Auto Plus uzticamības aptaujā Dacia ierindojās 1.vietā. Auto Moto aprakstīja Dacia Duster kā vienkāršu un spēcīgu automašīnu, piešķirot uzticamības vērtējumā 16 punktus no 20. Vācijas Autobild žurnāls jau otro gadu pēc kārtas piešķīra modeļiem Dacia Sandero, Dacia Logan MCV un Dacia Duster Vestminsteras balvu par labāko atlikuma vērtību.

Eiropas lielākais automobiļu klubs ADAC, kas ir atbildīgs par automašīnu uzticamību, ierindoja Dacia Sandero ceturtajā vietā mazo automašīnu segmentā.

Dacia sevi ir pierādījusi arī vairākās autosporta sacensībās: slavenās Pikes Peak sacensības ASV (2011.gadā Duster ieņēma 3.vietu); Rallye des Gazelles ar ne-prototipa automašīnām (trīs Duster SUV uz goda pjedestāla 2012.gadā); Trophée Andros (2010. Un 2011.gadā Duster izcīnīja 1.vietu, 2012.gadā Lodgy izcīnīja 1.vietu).

Kā tiek garantēta uzticamība?

Dacia nodrošina ražoto automašīnu uzticamību, izmantojot speciālu metodi, lai identificētu potenciālās problēmas katrā modelī un dzinēja attīstības posmā. Pirms sērijveida ražošanas uzsākšanas papildus parastajiem pilota testiem Renault automašīnas tiek testētas ekstrēmos apstākļos, lai pārbaudītu automašīnu izturību. Piemēram, Dacia Lodgy tika testēta, veicot vairāk kā 1,9 miljonus kilometru.

Dacia izmanto uzticamos Alianses dzinējus, kas jau ir pārbaudīti uz Renault un Nissan automašīnām. Piemēram, ar Alianses pārdotāko dzinēju - 1.5 dCi (1,2 miljoni vienību 2011.gadā) – ir aprīkotas Dacia automašīnas.

Pasīvo drošību nodrošina drošības jostas ar kalibrētiem svara ierobežojumiem, lai pasargātu krūškurvja daļu sadursmes gadījumā. Autovadītāja un pasažieru drošības spilveni aizsargā galvu un krūškurvi. Aizmugurē atrodas Isofix stiprinājumi bērnu sēdeklītim. Aktīvo drošību nodrošina ESC sistēma, kas pieejama kā izvēles aplikācija. Tās galvenā funkcija ir saglabāt automašīnas trajektoriju ekstrēmās situācijās, piemēram, ja automašīna zaudē saķeri ar ceļa virsmu, jo tā ir pārāk slidena.

Dacia klienti

Dacia klientiem ir skaidra izpratne par to, ko viņi sagaida. Viņi vēlas, lai automašīna būtu ērta, vienkārša, uzticama, inteliģenta un par pieejamu cenu. Dacia piedāvājums ir ļoti pragmatisks, kas atbilst pircēju prasībām.

Analizējot lietotāju vajadzības, Dacia cenšas atrast līdzsvaru starp funkcionalitāti, sarežģītību un izmaksām. Dizaina, inženierijas un ražošanas izmaksas ir samazinātas, cenšoties saglabāt lietas vienkāršas, cik vien tas iespējams.

Mūsdienās Dacia automašīnas ir nopērkamas 36 valstīs Eiropā, Vidusjūras reģionā, Eirāzijā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Indijā. Zīmols piedāvā tādus modeļus kā Logan, Sandero, Sandero Stepway, Duster, Lodge, Dokker, kas uzrādījuši augstākos kvalitātes rezultātus.

Lai nodrošinātu uzticamību un pārliecību, Dacia klientiem piedāvā 3 gadu/ 100 000 km ražotāja garantiju. Turklāt pastāv iespēja garantiju pagarināt līdz 5 gadiem/ 1000 000 km.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu