Džordžs Lūkass: Es veidošu pats savas nelielās, personiskās filmas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Populārās franšīzes «Star Wars» («Zvaigžņu kari») režisors Džordžs Lūkass nākotnē plāno veidot tikai «nelielas, personiskas filmas».

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā Lūkass paziņoja, ka pārdos kinokompānijai «Walt Disney Company» savu filmu studiju «Lucasfilm», kurai pieder «Zvaigžņu karu» franšīze. Darījuma summa aplēsta ap 4,05 miljardiem dolāru (2,2 miljardiem latu).

Lūkass atzina, ka franšīzes pārdošana viņā uzjundījusi pretrunīgas emocijas. «Tas ir ļoti skumji,» viņš teica. «Tie ir 40 darba gadi un visa mana dzīve, taču es esmu gatavs doties uz priekšu un pievērsties lielākām un labākām lietām.»

«Lielākoties tā būs filantropija, taču es arī veidošu pats savas nelielās, personiskās filmas,» viņš atklāja.

Lūkasa pēdējā filma bija šogad iznākusī «Red Tails» («Sarkanās astes»), kurā stāstīts par 1941.gadā izveidoto kara aviācijas vienību, kas sagrāva tolaik izplatīto stereotipu, ka melnādaini piloti nespēj doties kaujā. «Es došos vēl tālāk,» norādīja režisors. «Man jau bija grūti iedabūt «Sarkanās astes» kinoteātros, taču filmas, pie kurām strādāju pašlaik, tur vairs neiekļūs.»

Lūkass iepriekš paziņoja, ka ziedos labdarībai vairāk nekā pusi no līdzekļiem par «Lucasfilm» pārdošanu. Šāds solis viņu padarītu par vienu no visu laiku dāsnākajiem filantropiem.

2010.gadā leģendārais režisors iesaistījās kampaņā «Giving Pledge», solot mūža laikā ziedot labdarībai vismaz pusi savas bagātības. «Es ziedošu lielāko daļu savas bagātības izglītībai,» viņš solīja. «Tā ir cilvēces izdzīvošanas atslēga. Man ir jāplāno sava kolektīvā nākotne, un pirmais solis ir sociālu, emocionālu un intelektuālu instrumentu nodošana saviem bērniem.»

Kampaņu izveidoja IT koncerna «Windows» dibinātājs Bils Geitss un investors Vorens Bafets, kuri līdz šim labdarībai ziedojuši kopumā 45 miljardus dolāru (24,5 miljardus latu).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu