Lāčplēša dienā Rīgā izskanēs Jāņa Lūsēna koncertprogramma «Ar zvaigžņu kluso gaismu» (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā izskanēs komponista Jāņa Lūsēna koncertprogramma «Ar zvaigžņu kluso gaismu». Koncertprogramma «Ar zvaigžņu kluso gaismu» ir pēc 30 gadu pauzes atkal satikšanās mūzikā Lūsēnam un Zigfrīdam Muktupāvelam.

Kopš leģendārās grupas «Zodiaks» laika komponistam ir tapušas divas programmas sadarbībā ar Muktupāvelu - «Violets» ar Austras Skujiņas dzeju un «Zelta sirds» ar Kārļa Skalbes dzeju. «Ar zvaigžņu kluso gaismu» ir trešā koncertprogramma, un tā ir iecerēta atskaņojumam dievnamos.

Koncertos taustiņinstrumentu partitūras un perkusijas atskaņos Jānis Lūsēns, ģitāras - Jānis Lūsēns juniors.

Koncerts Rīgas Svētā Jāņa baznīcā sāksies plkst.14. Izvēlētā pēcpusdiena koncerta norisei ir komponista asociācija ar jaunības laikā pavadīto laiku dzimtās Liepājas baznīcās, spēlējot ērģeles. Programmā ietvertā mūzika iezīmē ilgu laiku komponista daiļradē - no pat 1980.gada līdz trijiem pirmatskaņojumiem, kas tapuši šā gada martā.

Koncertprogrammā būs dzirdami vairāki Indriķa dziedājumi no Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas «Indriķa hronika», tālajos 80.gados tapušas dziesmas ar Māra Melgalva vārdiem un pēdējos gados komponētās dziesmas ar Kārļa Skalbes, Aspazijas un Viļa Plūdoņa vārdiem. Koncerta noslēgumā izskanēs jaunas dziesmas ar nākama gada jubilāra - Ojāra Vācieša - mīlas lirikas dzeju.

  • Biļetes iepriekšpārdošanā uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Jau ziņots, ka 11.novembrī Rīgā paredzēta plaša pasākumu programma, kas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sniegs iespēju piedalīties gan piemiņas pasākumos un tradicionālajā lāpu gājienā, gan apmeklēt vairākus bezmaksas koncertus, deju uzvedumus un izstādes Rīgas kultūras centros, muzejos un dievnamos.

Atceres pasākumi sāksies plkst.9 ar ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, pēc tam plkst.11 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos. Dienas gaitā būs iespēja vērot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, piedalīties ziedu nolikšanas ceremonijā pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa, kā arī piemiņas brīdī Sudrabkalniņā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu