Elksniņš: «Krājbankas» sāga turpināsies (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reinis Oliņš/Apollo

«Latvijas Krājbankas» «sāga» turpināsies, intervijā aģentūrai LETA prognozē Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (SC), kurš darbojās parlamentārās izmeklēšanas komisijā par «Latvijas Krājbankas» uzraudzības nodrošināšanu.

Kā skaidro politiķis, komisijas gala ziņojums līdz šim vēl nav nolasīts Saeimas sēdē, jo ir deputāti, kuri nepiekrīt komisijas atzinumiem tik lielā mērā, ka atsakās parakstīt gala ziņojumu, kurā pēc būtības nekas neesot atklāts. Faktam, ka Saeima nepagarināja ilggadējā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Brazovska pilnvaras uz vēl vienu termiņu, pēc Elksniņa domām, ir tiešs sakars ar tiem pārkāpumiem, kurus konstatēja deputāti, kas darbojās parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Elksniņš ir pievienojis savu atsevišķo viedokli parlamentārās izmeklēšanas komisijas gala ziņojumam. Deputāts uzskata, ka vai nu parlamentārās izmeklēšanas komisiju ir jālikvidē kā institūciju, kurai nav jāpastāv, vai arī ir jāpaplašina un jāmaina opozīcijas pilnvaras tajā, lai komisija tiešām spētu izmeklēt.

»«Krājbankas» izmeklēšanas komisiju vadīja «Vienotības» frakcijas pārstāvis Jānis Lāčplēsis, kurš jau pašā sākumā paziņoja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija pētīs tikai «Krājbankas» kraha ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu, nekādus papildu uzdevumus Saeima tai neesot devusi. Komisijas uzdevums neesot pētīt «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas problēmu, tās cēloņus, meklēt vainīgos, uzskatīja Lāčplēsis. Vadītājs noteica komisijas darba kārtību. Viņš jutās neērti, ka opozīcija centās izdibināt visus apstākļus, kas saistīti ar «Krājbankas» krahu, vēlējās nākt klajā ar likumdošanas iniciatīvu,» apgalvo Elksniņš.

Darbojoties parlamentārās izmeklēšanas komisijā, deputātiem neesot sniegta informācija par naudas pārskaitījumiem, kas tika veikti no finanšu grūtībās nonākušās «Krājbankas», bet šī informācija pavisam drīz tika nopublicēta masu medijos, skaidroja Elksniņš.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu