Tiesai nodoto «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas daļu atdod prokuratūrai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No tā dēvētās «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas izdalīto lietu, kas šonedēļ nonāca tiesā, tiesnese nosūtījusi atpakaļ prokuratūrai, vēsta portāls «Pietiek.com».

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Dina Bondare 13.novembrī nolēmusi krimināllietu nosūtīt amatā augstākam prokuroram trūkumu novēršanai. Par šī lēmuma motīviem netiek ziņots.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors tiesai 9.novembrī nosūtīja daļu tā dēvētās «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas, kurā apsūdzības celtas trīs valsts amatpersonām.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, šīs trīs amatpersonas ir bijušā «Latvenergo» prezidenta Kārļa Miķelsona toreizējais vietnieks Aigars Meļko, kā arī kādreizējais AS «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa toreizējais vietnieks Andrejs Stalažs.

Viena persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma (KL) 219.panta otrās daļas par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā. Savukārt vēl divas amatpersonas apsūdzētas gan pēc minētā panta, gan pēc KL 326.panta pirmās daļas par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos.

Apsūdzētie savu vainu neatzīst.

Kā ziņots, korupcijas apkarotāji 2010.gada jūnijā aizturēja piecas valstij piederošā «Latvenergo» vadošas amatpersonas aizdomās par kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un naudas atmazgāšanu.

Toreizējais «Latvenergo» vadītājs Miķelsons ir viena no augstākajām amatpersonām, kādas Latvijā jebkad aizturētas aizdomās par korupciju.

Pamatlieta 2012.gada rudenī tika nodota prokuratūrai, taču medijos jau 2012.gada pavasarī noplūda tās ietvaros noklausīto telefonsarunu ieraksti. Aizdomās par šo noplūdi tiek turēts nu jau bijušais KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis.

KNAB lūdzis saukt pie kriminālatbildības kopumā 17 personas saistībā ar amatpersonu kukuļošanu «Latvenergo» realizētajos Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) un Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukcijas projektos.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu