Aicina apmeklēt «Staro Rīga» Gaismas pils modeļēkā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 15.novembra līdz 18.novembrim gaismas festivāla «Staro Rīga» ietvaros Latvijas Nacionālā bibliotēka, pilnsabiedrība «Nacionālā Būvkompāniju apvienība», Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība un AS «Laima» aicina visus Rīgas iedzīvotājus un viesus apmeklēt Gaismas pils būvlaukumu Mūkusalas ielā 3 un ēkas modeļēkā apskatīt saldumu fabrikas «Laima» vēsturisko plakātu izstādi no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumiem. Izstāde ir A/S «Laima» gaismas instalācijas projekta «Izdejo mīlestību» sastāvdaļa.

Izstāde jaunās LNB ēkas modeļēkā jeb maketā būvlaukuma teritorijā būs pieejama visu projekta «Staro Rīga» norises laiku - no 15. - 18.novembrim laika posmā no 18:00 līdz pat 23:00. Apmeklējot izstādi, interesentiem būs iespēja uzdot jautājumus gan par jaunās ēkas būvniecības procesu, gan par to, kas ēkā atradīsies pēc tās atvēršanas apmeklētājiem.

Izstādē atlasīti vēsturiskie saldumu fabrikas «Laima» reklāmas plakāti no 20. gs. 30. gadiem, kas dod ieskatu Latvijas brīvvalsts laika plakātu dizainā, gan arī stāsta par saldumu ražošanas vēsturi. Būs apskatāmi tādi plakāti kā «Eiropas konfekte 505 ar svītru: «Laima»», «Laimas Mokka pupiņas ir vienmēr tās labākās», «Jaunākais grāvējs LATVĒL: sevišķi atspirdzinošs» un citi.

Vienlaikus uz Gaismas pils fasādes «Staro Rīga» apmeklētāji varēs izbaudīt saldumu fabrikas «Laima» īstenoto gaismas, ēnu un dejas performanci «Izdejo mīlestību». Tas ir Laima šokolādes aicinājums izvēlēties mīlestību, ticot, ka mīlestībā cilvēki kļūst patiesi laimīgi. «Kurš, būdams mīlēts, ir nabags?», jautā Oskars Vailds, un viņa atziņas patiesumu sastopam dzīvē, grāmatās, attiecībās un arī dejā.

Gaismas pils makets ir maza lielās ēkas kopija, kas bija nepieciešama, lai izvērtētu risinājumus jaunās LNB ēkas būvniecībai. Tajā ir iespējams apskatīt visus Gaismas pilij raksturīgos materiālus un nojaust, kāda tā izskatīsies tad, kad būs pieejama lasītājiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu