«Staro Rīga» laikā var apskatīt 42 metrus garu gaismas tiltu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaismas festivāla «Staro Rīga» gaismas projekts «Tilts, kas savieno» ir «Lattelecom» veidots no 1000 m LED diožu caurulēm un 234 m2 liela LED lampu tīkla, un tā kopējais garums pāri pilsētas kanālam ir 42 m. Tilts tika uzstādīts 3 diennakšu laikā, izmantojot pontona tilta konstrukciju ar kopējo trošu garumu vairāk kā 1 km, un tā būvniecībā piedalījās 18 cilvēku komanda. Tilta augstums ir 8 metri, bet tilta apakšējā mala ir 1,6 m augstumā no kanāla ūdens virsmas. Projektā izmantoti elektrības kabeļi ar kopējo garumu 1,5 km. Ik pēc konkrēta laika posma tilts secīgi pa posmiem ieslēdzas, veidojot īsu gaismas uzvedumu - gaismas tilta parādīšanos pāri kanālam, atklājot tilta filozofisko būtību - savienot.

«Tilts jau izsenis ir mīlētāju simbols - zem tilta sniegts skūpsts nesot laimi, bet šķērsojot tiltu pirmo reizi jāievēlas vēlēšanās, kas vēlāk iespējams piepildās. Šis ir daudz iespaidīgāks tilts. Tas ne vien iedarbina mūsu iztēli, bet arī dod vēstījumu par neierobežotām iespējām» atzīst nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja un festivāla idejas autore Diāna Čivle.

«Lattelecom» gaismas projekts «Tilts, kas savieno» ir dāvana visiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem Latvijas dzimšanas 94. dzimšanas dienā. Tas atrodas Rīgas kanālā pie Brīvības pieminekļa un būs apskatāms līdz 18.novembrim.

Ikviens interesents tiek aicināts piedalīties konkursā un nofotografēties pie tilta, uzlikt bildi uz «Lattelecom» Facebook sienas vai ietvītot bildi ar atsauci uz «Lattelecom». Bildes var sūtīt līdz 19.novembrim (ieskaitot). Konkursa rezultāti tiks pasludināti 22.novembrī.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu